perjantai 13. helmikuuta 2015

Uusi Suomi: Kova tulkinta: ”Timo Soinikin, hyväksyessään tämän, on rasisti”

Uusi Suomi: Kova tulkinta: ”Timo Soinikin, hyväksyessään tämän, on rasisti” 13.2.2015
Abdirahim Husu Hussein: Timo Soini - Rasisti? (blogi)
Uusi Suomi: Timo Soini vastaa koviin syytöksiin: ”Amatööri”
Abdirahim Husu Hussein: Olen amatööri (blogi)

Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen ohjelma 2015 (pdf)

Keskustalainen Abdirahim ”Husu” Hussein käsittelee Puheenvuoro-blogissaan perussuomalaisten maahanmuuttopoliittista ohjelmaa. Hussein tulkitsee, että perussuomalaisten ohjelma on rasistinen ja perustelee näkemystään näin:
- Asiakirjassa kerrotaan, että Perussuomalaiset haluavat eri lakeja ja erilaista viranomaiskohtelua ihmisille riippuen heidän etnisestä taustastaan. Puolue haluaa, että ihmisten elinmahdollisuudet ja perusoikeudet riippuisivat siitä, keitä heidän vanhempansa ovat. He haluavat, että laki ei ole sama kaikille. Se tarkoittaisi myös perustuslain rikkomista tai ainakin sen määrittämistä uudelleen.

Europarlamentaarikko Jussi Halla-ahon kirjoittama maahanmuuttopoliittinen ohjelma on Husseinin tulkinnan mukaan puolueen puheenjohtajan Timo Soinin hyväksymä, kun Soini on Halla-aholle tehtävän antanut.

- Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen asiakirja täyttää rasismin kriteerit, ja tästä syystä asiakirja on rasistinen. Sen kirjoittaja on rasisti ja jokainen joka sen hyväksyy, hyväksyy rasismin. Näillä perusteilla on Timo Soinikin, hyväksyessään ohjelman, on rasisti, Hussein kirjoittaa.

Perussuomalaisten ohjelmassa ehdotetaan muun muassa, että ”ulkomaalaiselle puolisolle voitaisiin asettaa yleistä avioitumisikärajaa korkeampi alaikäraja järjestettyjen avioliittojen kitkemiseksi”.

Lisäksi puolue haluaa valtion määräävän tulonsiirtojen varassa elävien maahanmuuttajien asuinpaikan.

- Tällaiset maahanmuuttajat tulee hajasijoittaa eri puolille Suomea sinne, missä heidän asumisensa voidaan edullisimmin järjestää. Tällainen asutuspolitiikka ehkäisee tulijoiden kasautumista ja siten edistää heidän integroitumistaan. Toimeentulo- ja asumistukien tulee olla sidottuja siihen, että tulija asuu siinä paikassa, joka hänelle on osoitettu. Omilla varoillaan hän luonnollisesti on oikeutettu valitsemaan itse asuinpaikkansa, ohjelmassa kirjoitetaan.

Eduskunnan perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.) on todennut Verkkouutisille, että perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelma on ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa.

- Perustuslain mukaan Suomen kansalaisilla ja maassa laillisesti oleskelevilla ulkomaalaisilla on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa. Lisäksi ihmiset ovat yhdenvertaisia lain edessä, joten eri lainsäädännön soveltamisen maahanmuuttajiin voisi olla vaikeasti perusteltavissa myös tältä kannalta, Koskinen sanoi tällä viikolla Verkkouutisille.

Husseinin blogikirjoitus on käynnistänyt vilkkaan keskustelun Puheenvuorossa. Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Tossavainen kommentoi blogin yhteydessä, että monet Husseinin väitteet ”ovat täyttä puppua”.

- Kaikkien puolueiden ohjelmissa on ollut, on nyt ja tulee jatkossakin olemaan asioita, jotka ennen toteutumistaan vaativat lakimuutoksia. Sitä varten on olemassa eduskunta, Tossavainen kommentoi.

Tutkija Jussi Jalonen puolestaan toteaa pitävänsä maahanmuutto-ohjelmaa ”typeränä”.

- Helkkaristi hullunkireitä vaatimuksia, jotka edellyttäisivät viiden kuudesosan enemmistöä eduskunnassa? Jalonen ihmettelee.

Myös Uuden Suomen päätoimittaja Markku Huusko kommentoi Husseinin avausta. Huuskon mielestä erikoisimmat kohdat ohjelmassa ovat juuri avioliittolinjaus ja tukien sitominen tulijan asuinpaikkaan.

- Perustuslain 9 pykälän mukaan Suomen kansalaisella ja maassa laillisesti oleskelevalla ulkomaalaisella on vapaus liikkua maassa ja valita asuinpaikkansa, Huusko huomauttaa.

______________________________________


Abdirahim Husu Hussein: Timo Soini - Rasisti? (blogi)

Suomessa asuvana uussuomalaisena, muslimina, somalina, kepulaisena ja afrikkalaismiehenä joudun väkisinkin vastoin omaa tahtoani irtisanoutumaan uussuomalaisten tekemistä pahuuksista Suomessa, muslimitaustaisten rikollisien teoista maailmalla, somaliassa asuvien rikoksista Somaliassa ja Suomessa, kepulaisten tekemistä vääristä päätöksistä kepulandiassa ja mistä milloinkin.

En tee näitä irtisanoutumisia omasta tahdostani, sillä en ole henkilönä sellaisessa asemassa että olisin sellaiseen velvoitettu. Olen joutunut tekemään irtisanoutumisia, koska yhteisö on sitä vaatinut/pyytänyt, jotta yhteisön yhtenäisyys säilyisi, ja jotta toisilla ryhmillä ei tarvitsisi olla mitään syytä epäillä kulloinkin kyseessä olevaa omaa viiteryhmääni.

Viimeisen viikon aikana olen seurannut jälleen kerran kuinka vuoden 2011 vaalipropagandaa yritetään tuoda takaisin Suomen poliittiselle kentälle. Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho on sitä mieltä, että maahanmuutosta pitää tehdä agenda jolla eduskuntavaaleja käydään. Soini Perussuomalaisten puoluejohtajana on ulkoistanut puolueen maahanmuuttopoliittisen ohjelman Halla-ahon tehtäväksi. Minusta tämä kertoo, että Soini hyväksyy Halla-ahon maahanmuuttopoliittisen asiakirjan.

Asiakirjassa kerrotaan, että Perussuomalaiset haluavat eri lakeja ja erilaista viranomaiskohtelua ihmisille riippuen heidän etnisestä taustastaan. Puolue haluaa, että ihmisten elinmahdollisuudet ja perusoikeudet riippuisivat siitä, keitä heidän vanhempansa ovat. He haluavat, että laki ei ole sama kaikille. Se tarkoittaisi myös perustuslain rikkomista tai ainakin sen määrittämistä uudelleen.

Luin tämän persujen mamu-asiakirjan kun se julkaistiin, mutta ajattelin jättää sen huomiotta, koska se vaikutti niin pöljältä. Perussuomalaiset haluavat suurta julkista paheksuntaa, jotta voivat esiintyä sananvapauden marttyyreina. Rasisminvastainen liikehdintä on ollut aktiivista ja se on antanut Halla-aholle juuri sitä mitä hän oli hakemassa. Viimeaikaisissa julkituloissa ei kuitenkaan ole uskallettu sanoa sitä, mitä todennäköisesti jokainen uussuomalainen olisi toivonut tästä ohjelmasta sanottavan. Ja koska vaalitkin ovat tässä lähellä, ei tiedetä kuka vain kerää huomiota ja kuka on aidosti huolissaan asiasta.

Sana RASISMI tarkoittaa aatetta tai toimintaa, jossa ihmisten eriarvoista kohtelua perustellaan rodulla, etnisellä taustalla tai biologisilla eroavaisuuksilla tai näihin liittyvien fyysisten tai henkisten ominaisuuksien erilaisuudella. Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen asiakirja täyttää rasismin kriteerit, ja tästä syystä asiakirja on rasistinen. Sen kirjoittaja on rasisti ja jokainen joka sen hyväksyy, hyväksyy rasismin. Näillä perusteilla on Timo Soinikin, hyväksyessään ohjelman, on rasisti.

Minusta Suomen Keskustan ei tule mennä samaan hallitukseen Perussuomalaisten kanssa tai olla muutoinkaan tekemisissä heidän kanssaan, mikäli vaalit voitetaan. Puolue, joka hyväksyy Suomen perustuslain vastaisen toiminnan ei saa päästä johtamaan Suomea, ja tästä syystä Timo Soinin tulee irtisanoutua tästä linjasta ja kaikesta muusta rasismista.

Suomi on tuhlannut neljä vuotta paikallaan polkien. Työttömyys ja huono-osaisuus on lisääntynyt. Yrityksiä menee konkurssiin koko ajan. Tarvitsemme päättäjiksi rakentavia ihmisiä; emme sellaisia, jotka haluavat jakaa ihmiset eri tason kansalaisiksi.

Suomi on antanut Perussuomalaisille mahdollisuuden muuttaa maan linjoja ja politiikkaa äänestämällä heille 39 kansanedustajaa, mutta puolue ei ole ottanut vastuuta vastaan. Meillä ei yksinkertaisesti ole varaa tällaisen jatkumiseen. Meidän tulee valita sellaisia tekijöitä jotka voivat nostaa maan jälleen jaloilleen ja sellaisia jotka kohtelevat toisia kunnioittavasti.

Samalla tavalla kuin minä olen irtisanoutunut terrorismista ja kaikesta muusta mitä tietyt ihmiset, joilla on joitain samoja ominaisuuden kuin minulla. tekevät, niin vaadin nyt Soinia irtisanoutumaan rasismista. Ja miksi ei samalla koko Halla-ahosta, sillä siitä tyypistä tulee olemaan sinulle, Timo, enemmän haittaa kuin kaikista Suomen maahanmuuttajista yhteensä.

Irtisanoutumistasi odottelen.PS. Kirjoitukseni kohdistuu persujen maahanmuuttoasiakirjan..Persu maahanmuttoasiakirja:

http://www.perussuomalaiset.fi/wp-content/uploads/2013/04/ps-maahanmuuttopoliittinen_ohjelma_2015_v3.pdf

_________________________________________________

Uusi Suomi: Timo Soini vastaa koviin syytöksiin: ”Amatööri”

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ihmettelee eduskuntavaaliehdokas Abdirahim ”Husu” Husseinin (kesk.) syytöksiä.
Hussein väitti, että Soini on rasisti, koska on hyväksynyt perussuomalaisten maahanmuuttopoliittisen ohjelman.

–Hussein kirjoittaa omalla tasollaan. Olen vuosien saatossa kuullut kepulaisilta monenlaista ylistystä. Tähän verrattuna Hussein on vielä amatööri, Soini kommentoi Husseinin syytöstä Uudelle Suomelle.

Hussein kertoi aiemmin tänään perjantaina, että perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen ohjelma on rasistinen.

– Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen asiakirja täyttää rasismin kriteerit, ja tästä syystä asiakirja on rasistinen. Sen kirjoittaja on rasisti ja jokainen joka sen hyväksyy, hyväksyy rasismin. Näillä perusteilla on Timo Soinikin, hyväksyessään ohjelman, on rasisti, Hussein kirjoitti Puheenvuoron blogissaan.

Perussuomalaisten ohjelmassa ehdotetaan muun muassa, että ”ulkomaalaiselle puolisolle voitaisiin asettaa yleistä avioitumisikää korkeampi alaikäraja järjestettyjen avioliittojen kitkemiseksi”. Lisäksi puolue haluaisi valtion määräävän tulonsiirtojen varassa elävien maahanmuuttajien asuinpaikan.

– Asiakirjassa kerrotaan, että Perussuomalaiset haluavat eri lakeja ja erilaista viranomaiskohtelua ihmisille riippuen heidän etnisestä taustastaan, Hussein toteaa.

Soini haluaisi tietää mikä keskustan kanta on asiaan.

–Sananvapautta saa harjoittaa ja tämä on sitä. Minua tosin kiinnostaa, seisooko Keskusta puolueena Husseinin näkemyksen takana. Sitä voitte kysyä Keskustalta, kun minä olen jäävi, Soini toteaa.

_________________________________________________


Abdirahim Husu Hussein: Olen amatööri (blogi)

Kritisoin perusuomalaisten maahanmuuttopoliittista asiakirjaa ja kutsuin sitä rasistiseksi. Samalla pyysin maisterisjätkä ja peruspomo Timo Soinia irtisanoutumaan tuosta asiakirjasta ja sen sisällöstä. Timo Soini kommentoi kirjoitustani aiemmin tänään. Sitä toivoinkin. Valitettavasti Soini ei vastannut mitään syytöksiini vaan tyytyi vain kutsumaan minua amatööriksi.

Haluan sanoa Timolle: kiitos tästä nimityksestä. Olet oikeassa - minä olen politiikassa amatööri verrattuna kaltaiseesi poliittiseen broileriin. Minä olen rinnallasi amatööri, sillä en ole istunut sellaisissa päätöksentekopöydissä kuin sinä. Olen myös sellainen amatööri, joka ei voi koskaan hyväksyä sitä, että ihmisiä jaetaan lain edessä eri kategorioihin erivärisen ihonsa vuoksi tai koska he ovat muualta kotoisin.
Timo, sanoit kerran BBC:n haastattelussa, ettet voi olla rasisti, koska olet katolinen. Kieltämättä aukotonta logiikkaa, mutta etkö kuitenkin voisi sanoutua irti puolueesi maahanmuuttopoliittisesta asiakirjasta, joka on perustuslakimme vastainen ja jossa halutaan jakaa täällä asuvat ihmiset eri kasteihin?

Kiitos irtisanoutumisestasi