keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Suomenmaa: Halla-aho tölvii Husua ö-luokan ehdokkaaksi

Suomenmaa: Halla-aho tölvii Husua ö-luokan ehdokkaaksi 25.2.2015
Kansan Uutiset: Perussuomalaista asiakeskustelua: maahanmuuttajat ö-luokan ehdokkaita ja sirkushahmoja

Europarlamentaarikko, perussuomalaisten Jussi Halla-aho käy sosiaalisessa mediassa poikkeuksellisin kovin sanoin maahanmuuttajaehdokkaiden kimppuun.

Halla-aho ottaa tikun nokkaan keskustan helsinkiläisen eduskuntavaaliehdokkaan Abdirahim ”Husu” Husseinin.

– Veikkaan perstuntumalla, että Husu saa 700–900 ääntä. Tämä johtuu siitä, että vaikka tummaihoiset ihmiset, etenkin somalit, aiheuttavat innostusta suvaitsevaisissa ihmisissä, sellaisia ihmisiä, jotka oikeasti äänestäisivät ö-luokan ehdokkaita pelkästään heidän ihonvärinsä takia, on hyvin rajallinen määrä, Halla-aho kirjoittaa.

Perussuomalasten meppi perustelee ajatustaan sillä, että keskustalaisia äänestäjiä on Helsingissä vähän, eikä niillä vähilläkään ole mitään syytä äänestää Husua, koska tarjolla on esimerkiksi Terhi Peltokorpi, Olli Rehn ja Paula Lehtomäki.

HALLA-AHON mielestä lähes jokaisella puolueella on ”nevöhööd-somaleja listansa koristuksena”.

– Koska näiden mamuehdokkaiden ainoa ominaisuus on mamuus ja ainoa asia rasismikitinä, he eivät tuo mamuehdokkaille uusia äänestäjiä vaan syövät kannatusta toisiltaan.

– Ongelma on heikkolaatuisissa mamuehdokkaissa, joita edes heidän hehkuttajansa eivät oikeasti äänestä. Ehdokkaiden heikkolaatuisuus taas johtuu vain siitä, että mamuihin suhtaudutaan edelleen toteemiolentoina, joilta ei odoteta eikä edellytetä sitä mitä kaikilta muilta, Halla-aho kirjoittaa Facebookissa.

PERUSSUOMALAISMEPIN kirjoitus on herättänyt ihmetystä.

– Kuulin juuri olevani ö-luokan ehdokas. Omasta mielestäni vähintään c-luokkaa, mitäs mieltä te muut olette, Hussein vastaa Halla-aholle omassa päivityksessään.

EDUSKUNTAVAALIEHDOKAS Ozan Yanar (vihr.) kuvailee, että on puhtaan rasistista määritellä kaikki maahanmuuttajat yhteen lokeroon.

Yanar kertoo blogissaan asettuneensa ehdolle talousosaamisensa vuoksi. Yanar on 27-vuotias, mutta on ehtinyt tehdä taloustutkimusta työ- ja elinkeinoministeriössä, Palkansaajien tutkimuslaitoksella, SAK:ssa ja Helsingin kaupungilla.

– Olen saanut työssäni perehtyä niin Suomen talouden rakennemuutokseen, työttömyyteen ja palkkaeroihin. Sen lisäksi toimin Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtajana. Jos tämä on sirkushuvia, haluaisin tietää, millä kokemuksella voisin pätevöityä ehdokkaaksi.


____________________________________________________________

Kansan Uutiset: Perussuomalaista asiakeskustelua: maahanmuuttajat ö-luokan ehdokkaita ja sirkushahmoja

Li Anderssonin mukaan muissa puolueissa on reagoitava Jussi Halla-ahon kannanottoihin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini vaati viime torstaina pitämässään tiedotustilaisuudessa vaalirauhaa ja sanoi, että ehdokkaiden ei pidä leimata toisia ehdokkaita. ”En hyväksy sitä omilta ehdokkailta, en hyväksy leimoja muilta.”

Perussuomalaisten omassa leirissä Soinin vetoomuksista ei välitetä, vaan europarlamentaarikko Jussi Halla-aho antaa edelleen palaa täysillä. Tosin hän ei ole ehdokkaana eduskuntavaaleissa, mutta Soini on antanut osan puolueensa vaaliohjelmasta Halla-ahon tehtäväksi.

Tiistaina Halla-aho pohti Facebookissa keskustan ehdokkaana olevan Abdirahim ”Husu” Husseinin mahdollisuuksia pilkalliseen sävyyn:

”Veikkaan perstuntumalla, että Husu saa 700–900 ääntä. Tämä johtuu siitä, että vaikka tummaihoiset ihmiset, etenkin somalit, aiheuttavat innostusta suvaitsevaisissa ihmisissä, sellaisia ihmisiä, jotka oikeasti äänestäisivät ö-luokan ehdokkaita pelkästään heidän ihonvärinsä takia, on hyvin rajallinen määrä.”

”Kaikenlaiset Husut ja Nasimat”

Halla-aho jatkaa:

”Suvaitsevaisellakin ihmisellä on intressejä, joita hän haluaa edustajansa eduskunnassa ajavan. Hän ymmärtää vähintään alitajuisesti, että joku lähinnä itsestään kiinnostunut sirkushahmo ei niitä intressejä edistä.”

Halla-ahon mukaan yhtään varsinaista maahanmuuttaja-ehdokasta ei ole vielä valittu eduskuntaan, vaikka Helsingistä löytyy niin paljon monikulttuuriuskoisia äänestäjiä, että ”he niin halutessaan voisivat keskenään äänestää kaikenlaiset Husut ja Nasimat Arkadianmäelle. Ongelma on heikkolaatuisissa mamuehdokkaissa, joita edes heidän hehkuttajansa eivät oikeasti äänestä”.

”Ehdokkaiden heikkolaatuisuus taas johtuu vain siitä, että mamuihin suhtaudutaan edelleen toteemiolentoina, joilta ei odoteta eikä edellytetä sitä mitä kaikilta muilta.”

”Muissa puolueissa reagoitava”

Vasemmistoliiton ehdokas Li Andersson toteaa keskiviikkona Facebookissa, että ”jos tämä ei ole rasismia niin en tiedä mikä on”.

”Minusta alkaa olemaan taas korkea aika kaikissa muissa puolueissa reagoida siihen, mitä perussuomalaisissa tapahtuu, erityisesti tilanteessa, jossa Soini havittelee hallituspaikkaa.”

Anderssonin mukaan Halla-ahon kannanotot kosevat suhtautumista koko puolueeseen, koska Soini on antanut hänelle päävastuun ”perussuomalaisten perustuslain kanssa ristiriidassa olevan maahanmuuttopoliittisen ohjelman teosta”.

”Jos linja ja ulostulot jatkuvat tällaisina, on iso kysymysmerkki olemassa siitä, mitkä puolueet ylipäätään ovat valmiita poliittiseen yhteistyöhön perussuomalaisten kanssa. Minä en ainakaan olisi.”