tiistai 3. helmikuuta 2015

Yle: Porissa adressi ulkomaalaisten lääkärien takia – kielimuuri pelottaa

Yle: Porissa adressi ulkomaalaisten lääkärien takia – kielimuuri pelottaa 3.2.2015

800 allekirjoittajaa vaatii kaupunkia kiinnittämään huomiota Pihlavan terveysaseman ulkomaalaistaustaisten lääkärien kielitaitoon. Porin kaupunki on ollut hyvin tyytyväinen lääkärien työhön.

Porin perusturvakeskukselle on luovutettu adressi, jossa esitetään huoli Pihlavan terveysaseman lääkäreiden kielitaidottomuudesta. Adressin on allekirjoittanut 800 terveysasemaa käyttävää ja heidän läheistään.

Pihlavassa on virolais- ja liettualaistaustaisia lääkäreitä. Adressin mukaan vaikeudet ymmärtää suomen kieltä aiheuttavat ongelmia vastaanotolla. Perusturvakeskus antaa asiasta selvityksen perusturvalautakunnalle.

Kaupunki tyytyväinen

Terveyspalvelujen johtaja Esko Karra on aiemmin todennut kaupungin internet-sivujen kysymystorilla, että Pihlavassa on nyt kokeneet ja hyvät yleislääkärit, jotka ovat aloittaneet työskentelyn terveysasemalla viime lokakuussa.

– Jatkuvuuden takaamiseksi tavoitteemme on, että samat lääkärit pysyvät seuraavat kaksi vuotta. Hoitajat ja avustajat vaikuttavat tyytyväisiltä ja vastaanotolle pääsee hyvin. Nyt eletään vielä eräänlaista totutteluvaihetta puolin ja toisin. Kun lääkärit ja pihlavalaiset tutustuvat keskenään, uskon, että alun vaikeudet ovat nopeasti taakse jäänyttä elämää, Karra sanoo.