tiistai 24. helmikuuta 2015

Demari: Razmyarin ”Oiva vaalimanifesti” haastaa perussuomalaiset

Demari: Razmyarin ”Oiva vaalimanifesti” haastaa perussuomalaiset 24.2.2015
Perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen ohjelma 2015 (pdf)

Perussuomalaiset julkaisivat hiljattain oman maahanmuuttopoliittisen ohjelmansa, joka sisältää kansanedustajaehdokas Nasima Razmyarin (sd.) mukaan runsaasti asiavirheitä. Se on myös osin ristiriidassa Suomen perustuslain kanssa.

– Tähän kiinnitti huomiota myös perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen (sd.), jonka mukaan ohjelma loukkaa ihmisten vapaata liikkuvuutta maassa sekä yhdenvertaisuutta. Molemmat ovat perustuslaissa turvattuja perusoikeuksia, Razmyar kirjoittaa blogissaan.

Ristiriita näkyy hänen mukaansa esimerkiksi ohjelman kohdassa, jossa esitetään maahanmuuttajien pakkosijoittamista mahdollisimman halvalla eri puolille Suomea toimeentulotuen ja asumistuen menettämisen uhalla.

– Tällaisia huutolaislakeja oli voimassa Suomessa vielä 1900-luvun alussa, mutta niistä luovuttiin, koska ne koettiin ihmisarvoa alentaviksi. Köyhällä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin suostua vähiten maksavan rengiksi. Tätä perussuomalaiset haluavat nyt työttömille maahanmuuttajille, Razmyar ihmettelee.

Hän muistuttaa blogissaan, että kyse ei ole ainoastaan maahanmuuttajien oikeuksista. Perustuslain muutokset koskettavat kaikkia kansalaisia.

– Luopuisitko sinä perusoikeuksistasi vain saadaksesi tiukemman maahanmuuttopolitiikan? Minä en ainakaan luopuisi. Ilman muutoksia perustuslakiin perussuomalaisten ohjelma on toteuttamiskelvoton.

Hän kiteyttää perussuomalaisten ohjelman viestin: – Kaikki maahanmuuttajat ovat siis edelleen samaa harmaata massaa.

Viime eduskuntavaalien alla perussuomalaiset julkaisivat Jussi Halla-ahon johdolla ”Nuivan vaalimanifestin”. Nasima Razmyar aikoo vastavetona julkistaa oman maahanmuuttopoliittisen ohjelmansa Oivan vaalimanifestin.

– Ohjelma täydentyy vielä, mutta on jo toteuttamiskelpoinen ja uudistukset voitaisiin panna toimeen lähes sellaisenaan, hän lupaa