perjantai 12. marraskuuta 2010

Verkkouutiset: Perussuomalaisilta uupuu yhä maahanmuutto-ohjelma

Verkkouutiset: Perussuomalaisilta uupuu yhä maahanmuutto-ohjelma 12.11.2010

Perussuomalaiset on jäämässä ainoaksi puolueeksi, jonka maahanmuuttokanta on luettavissa vasta eduskuntavaaliohjelmasta.

Viime vuosina puolueet ovat - perussuomalaisia lukuun ottamatta - päivittäneet ahkerasti maahanmuuttopoliittisia ohjelmiaan. Viimeksi tällä viikolla vihreät julkisti uuden maahanmuuttopoliittisen ohjelmansa.

SDP:n tuore maahanmuuttopoliittinen ohjelma on tältä syksyltä. Kokooomuksen "Realismia turvapaikkapolitiikkaan, resursseja kotoutumiseen" on viime vuoden marraskuulta.

Maahanmuuttokritiikillä profiloitunut perussuomalaisten puolue onkin jäämässä yllättäen ainoaksi puolueeksi, jolta puuttuu maahanmuuttopoliittinen ohjelma.

Heinäkuussa tosin 13 perussuomalaista kunnallispoliitikkoa ja vuoden 2011 eduskuntavaaliehdokasta julkisti niin sanotun "maahanmuuttopoliittisen manifestin". Kyseessä ei ollut kuitenkaan puolueen virallinen ohjelma.

"Maahanmuutto ei ole päällimmäisenä agendalla"

Puoluesihteeri Ossi Sandvikin mukaan perussuomalaisten maahanmuuttopoliittinen ohjelma olisikin tulossa vasta "yhtenä osiona" puolueen eduskuntavaaliohjelmaan, joka julkistetaan vuoden vaihteen tienoilla.

Sandvik perustelee puolueen maahanmuuttopoliittisen ohjelman tämänhetkistä puutetta sillä, että kyseessä ei ole mikään yhden asian puolue.

-­ Kyllä se maahanmuutto varmasti siinä kymmenen, ehkä viidenkin tärkeimmän asian joukossa on, mutta ei nyt aivan päällimmäisenä meidän agendalla, väittää Sandvik.

Käytännössä mikään puolue ei voi sivuuttaa maahanmuuttoa eduskuntavaaliohjelmissaan. Jos perussuomalaisilta jää tätä ennen uupumaan oma, erillinen maahanmuuttopoliittinen ohjelmansa, ovat muut puolueet siis askeleen edellä.

Verkkouutiset ei tavoittanut puolueen puheenjohtajaa Timo Soinia kommentoimaan asiaa.