perjantai 26. marraskuuta 2010

Kaleva: Musliminaiset saamassa oman uimakoulun

Kaleva: Musliminaiset saamassa oman uimakoulun 26.11.2010

Ouluun suunnitellaan musliminaisille tarkoitettua uimakoulua. Kaupunki aikoo tarjota ensi keväänä musliminaisille oman uintivuoron ja mahdollisesti myös naisohjaajan vetämää vesijumppaa Oulun kaupunginsairaalassa, josta löytyy pieni uima-allas.

"Aivan 100 prosenttisen varmaa sen toteutuminen ei ole, mutta pidän sitä todennäköisenä", Oulun liikuntaviraston liikunnanohjauspalveluiden ohjauspalveluiden päällikkö Marko Savolainen kuvailee.

Musliminaiset eivät kulttuuritaustansa ja vakaumuksensa vuoksi halua uida tilassa, jossa on yhtä aikaa miehiä. Tämän vuoksi he ovat toivoneet omaa uintivuoroa.

Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla on järjestetty jo hyvän aikaa maahanmuuttajille suunnattuja uintivuoroja. Turun suunnalla on pidetty myös esimerkiksi vain naisille tarkoitettuja kuntosalivuoroja, jumppatunteja ja lajikokeilutunteja muun muassa keilauksesta ja luistelusta.

Oulun liikuntavirastolta kysytään jatkuvasti omia maahanmuuttajille tarkoitettuja liikuntapalveluita. Toiveisiin pyritään vastaamaan mahdollisuuksien mukaan. Lähtökohta ja päätavoite on kuitenkin se, että maahanmuuttajat ovat samanlainen liikkujaryhmä kuin muutkin kaupunkilaiset: Heille tarjotaan samoja palveluita samaan hintaan.