tiistai 23. marraskuuta 2010

Aamulehti: Päivi Lipponen Tampereen tulipalosta: Haluan marssia rasismia vastaan

Aamulehti: Päivi Lipponen Tampereen tulipalosta: Haluan marssia rasismia vastaan 23.11.2010
Päivi Lipponen: Raukkamaista toimintaa (blogi)
Jussi Halla-aho: Maahanmuuttokriittinen tulipalo Tampereella? (blogi)

Kansanedustaja Päivi Lipponen (sd) peräänkuuluttaa solidaarisuutta maahanmuuttajia kohtaan.

- Poliisi on saanut viitteitä, että Tampereella tapahtunut ravintolan palo on tuhopoltto. Raja on nyt ylitetty, Lipponen toteaa.

Hän vetoaa ihmisiin, että maltilliset suomalaiset sanoutuisivat irti tällaisesta sairaasta väkivallasta ja rasismista.

Lipposen mukaan maailmassa on tapahtunut liian paljon pahaa sen tähden, että asioista on vaiettu. Tampereen tapahtumia ei voida enää katsoa hiljaa sivusta.

- Haluaisin olla järjestämässä kunnon mielenosoitusta tai marssia rasismia vastaan, jossa ilmenisi joukkovoiman vahvuus. Nyt on osoitettava solidaarisuutta maahanmuuttajia kohtaan, Lipponen toteaa.

____________________________________________________

Ilta-Sanomat: "Tuhopoltto oli rasismia"

Kansanedustaja Päivi Lipponen (sd) sanoo, että Tampereen tuhopoltossa kyse on rasismista. - Minä vetoan ihmisiin, että me maltilliset suomalaiset sanoudumme irti tällaisesta sairaasta väkivallasta ja rasismista, Lipponen sanoi tänään julkistamassaan tiedotteessa.

IS ei tavoittanut Lipposta kommenttia varten. Tampereen tuhopolton tutkinnanjohtaja sanoi tämän päivän Helsingin Sanomissa, että ainakaan toistaikseksi teolle ei ole löytynyt rasistisia motiiveja.

Päivi Lipponen (sd) mukaan raja on nyt kuitenkin ylitetty. Hänen mukaansa Tampereen tapahtumia ei voida enää katsoa hiljaa sivusta.

- Haluaisin olla järjestämässä kunnon mielenosoitusta tai marssia rasismia vastaan, jossa ilmenisi joukkovoiman vahvuus. Nyt on osoitettava solidaarisuutta maahanmuuttajia kohtaan, Lipponen vaatii.

Tampereen palo sai alkunsa Pizzeria Julietista, jonka omistajat ovat ulkomaalaistaustaisia.

___________________________________

Ilta-Sanomat: Lipponen veti rasismikortin hatustaan

Kansanedustaja Päivi Lipponen (sd) sanoo, ettei hän pysty todistamaan, että Tampereen tuhopoltto oli rasismia, kuten hän väitti aiemmin tänään antamassaan tiedotteessa.

- En pysty todistamaan asiaa. Se on päätelmä, mielipide. Minulla ei ole salaista tietoa asiasta, Lipponen kommentoi IS:lle.

Lipposen mukaan hän perustaa käsityksensä rasistisesta teosta sille, että maahanmuuttajayrittäjiä kohtaan on tehty aiemmin tehty iskuja ja erilaista ilkivaltaa.
___________________________________

Päivi Lipponen: Raukkamaista toimintaa (blogi)

Nyt on raja ylitetty. Enää rasistiseen uhoiluun ei voi suhtautua vähättelevästi tai naureskellen.

Minä vetoan ihmisiin, että me maltilliset suomalaiset sanoudumme irti tällaisesta sairaasta väkivallasta ja rasismista.

Poliisi on saanut viitteitä, että Tampereella tapahtunut ravintolan palo onkin tuhopoltto. Kaksi mustapukuista henkilöä oli poistunut ravintolasta ennen palon leviämistä. Ravintolasta palo levisi kerrostaloon ja aiheutti kolmen asukkaan kuoleman ja neljän vammautumisen.

Kyseessä on törkeä tuhotyö, kuoleman tuottamus ja vamman tuottamus.

Tahallaan aiheutettua paloa voi kutsua suorastaan murhapoltoksi.

Haluaisin olla järjestämässä kunnon mielenosoitusta tai marssia rasismia vastaan. Jossa ilmenisi joukkovoiman vahvuus. Tällaista toimintaa ei enää voida hyväksyä ja näin ajattelevia ihmisiä on VALTAVASTI. Liian paljon pahaa on maailmassa aiheutunut sen tähden, että ihmiset ovat olleet hiljaa.

Varsin hyvin muistetaan kuinka 1930-luvulla Saksassa juuri näin ulkoparlamentaarisin toimin aiheutettiin pelkoa.

Nyt on osoitettava solidaarisuutta maahanmuuttajia kohtaan.