lauantai 1. joulukuuta 2012

HS: Vantaan perussuomalaisten johtoon maahanmuuttokriittinen Johannes Nieminen

Helsingin Sanomat: Vantaan perussuomalaisten johtoon maahanmuuttokriittinen Johannes Nieminen 1.12.2012

Vantaan perussuomalaisten paikallisosasto on tänään valinnut uudeksi johtajakseen kaupunginvaltuutettu Johannes Niemisen.

Nieminen, 32, on myyrmäkeläinen valtuutettu, joka aloittaa ensi vuonna toisen kauden Vantaan valtuustossa. Hän on tunnettu myös Suomen Sisu -järjestön entisenä puheenjohtajana.

Nieminen nousi paikallisosaston hallituksen puheenjohtajaksi.

Hän kertoo HS:lle olleensa perussuomalaisten jäsen vuodesta 2004. Niemisen innosti politiikkaan puolueen puheenjohtajan Timo Soinin EU-kriittisyys.

"Soinin EU-politiikka on ollut mieleeni ja on myös keskeinen syy, miksi lähdin mukaan. Kriittinen linja on ollut minulle todella tärkeä", Nieminen toteaa.

Muiden puoluetovereidensa poliittisista linjoista Nieminen sanoo arvostavansa eniten helsinkiläisen kansanedustajan ja valtuutetun Jussi Halla-ahon maahanmuuttokriittistä linjaa sekä kansanedustaja Jussi Niinistön puolustuspoliittista linjaa.

Nieminen ohitti valinnassa entisen paikallisosaston hallituksen puheenjohtajan Arja Niemelän. Vantaalainen kansanedustaja ja valtuutettu Mika Niikko kertoo, että oli nuorennusleikkauksen paikka.

"Paikallinen toiminta on saatava kuntoon Vantaalla. Nieminen on uutta sukupolvea, jonka voimin on nyt päästävä eteenpäin. Uudet ihmiset uskaltavat ottaa riskejä", Niikko arvioi.

Vantaan perussuomalaisten paikallisosaston johtajan pesti kestää vuoden kerrallaan.