torstai 13. joulukuuta 2012

Ilta-Sanomat: Savolaismiehelle sakkoja maahanmuuttajia solvaavasta nettikirjoittelusta

Ilta-Sanomat/STT: Savolaismiehelle sakkoja maahanmuuttajia solvaavasta nettikirjoittelusta 13.12.2012
Savon Sanomat: Rasistinen kirjoitus keskustelupalstalle toi sakot

Kuopiolainen 27-vuotias mies on tuomittu sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Mies kirjoitti tummaihoisia maahanmuuttajamiehiä solvaavan viestin Suomi24.fi-keskustelupalstalla huhtikuussa.

Pohjois-Savon käräjäoikeuden mukaan solvaavaa viestiä ei voi puolustaa sananvapauden näkökulmasta. Mies kirjoitti halustaan surmata maahanmuuttajamiehet ja käytti halveksivaa ilmaisua heistä.

Keskustelupalstalla puitiin Iisalmessa tapahtunutta naisen pahoinpitelyä.

Mies kiisti syytteen, mutta myönsi ylilyönnin kielenkäytössään sekä sen moitittavuuden. Sanojensa mukaan hän ei kokenut syyllistyvänsä kiihottamisrikokseen, jollaisesta rikoslain kohdasta hän ei ollut koskaan aikaisemmin edes kuullut.

Mies sai 20 päiväsakkoa, mistä kertyy maksettavaa 120 euroa.

____________________________

Savon Sanomat: Rasistinen kirjoitus keskustelupalstalle toi sakot

Pohjois-Savon käräjäoikeus tuomitsi torstaina 27-vuotiaan kuopiolaismiehen sakkoihin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Mies kirjoitti huhtikuussa Suomi24.fi-keskustelupalstalla tummaihoisia maahanmuuttajamiehiä solvaavan viestin. Kirjoitus liittyi viestiketjuun, jossa puitiin Iisalmessa tapahtunutta maahanmuuttajamiesten tekemää naisen pahoinpitelyä.

Kirjoituksessaan mies muun muassa totesi, että olisi "mielihyvin ampunut jokaisen näistä elukoista siihen paikkaan". Hän myös viittasi "alhaisempiin rotuihin" ja vaati näille kymmenen kertaa kovempaa kuria.

Mies on myöntänyt kielenkäyttönsä ylilyönnin ja moitittavuuden mutta kiistänyt syyllistyneensä kiihottamisrikokseen. Sanojensa mukaan hän ei edes ollut koskaan aikaisemmin kuullut tällaisesta rikoslain kohdasta.

Käräjäoikeuden mukaan miehen kirjoitus ylittää sananvapauden rajat. Miehen on täytynyt yleisölle avoimelle sivustolle kirjoittaessaan ymmärtää, että viesti solvaa tummaihoista ihmisryhmää.

Miehen maksettavaksi tuli 20 päiväsakkoa yhteensä 120 euroa ja oikeusavustajan palkkiokorvausta vajaat tuhat euroa.