keskiviikko 12. joulukuuta 2012

MTV3: Monika-Naiset liitto selvitti kiisteltyjä hankkeitaan

MTV3: Monika-Naiset liitto selvitti kiisteltyjä hankkeitaan 12.12.2012

Maahanmuuttajajärjestö Monika-Naiset liitto ry selvitti julkisuudessa esillä olleita hankkeitaan eilen iltapäivällä järjestämässään keskustelutilaisuudessa. Raha-automaattiyhdistys ja sisäministeriö tarkastivat liiton kolmen hankkeen rahankäyttöä sen jälkeen kun liiton entinen työntekijä oli kannellut asiasta. MTV3 Uutiset kertoi viime kesänä epäillyistä rahasotkuista liiton hankkeessa.

– Kun kriisi iskee, ainoa mahdollisuus on purkaa asiat mahdollisimman pieniin palasiin. Tavoitteena on avoimuus, selkeys ja jokaista työntekijää kunnioittava ilmapiiri, totesi liiton vt. toiminnanjohtaja Jenni Tuominen.

STM päätti viime viikolla RAY:n esityksestä, että avustus liiton Malla-hankkeelle lopetetaan. Liitolta jäi nostamatta maahanmuuttajalapsiin ja -nuoriin koskevan väkivallan ehkäisyhankkeen avustusta yhteensä 14 612 euroa. RAY:n mukaan hankkeen hallinnointi oli puutteellista, eikä se vastannut kaikilta osin RAY:n asettamia periaatteita. Varsinaisia väärinkäytöksiä ei kuitenkaan havaittu.

– Siinä oli epäselvää, että kuka oli työskennellyt ja milloin tässä hankkeessa viimeisen vuoden aikana. Myös ulkoinen arviointi oli tekemättä. Hankkeessa oli valtavan suuri henkilöstövaihtuvuus, joka vaikutti siihen mitä siellä saatiin aikaiseksi, seurantapäällikkö Janne Jalava RAY:stä summasi.

Monika-Naiset liitto lupaa ottaa virheistä opiksi.

– Rahallista väärinkäyttöä ei ole ollut, mutta kaikista virheistä opitaan myös näistä hallinnollisista puutteista. Totta kai selvitämme myös talon sisällä, ettei tällaista tapahdu tulevaisuudessa, hallituksen puheenjohtaja Nasima Razmyar sanoi tilaisuudessa.

Myös sisäministeriö tarkasti kaksi Monika-Naiset liiton hanketta, mutta ei löytänyt huomautettavaa. Tarkastukset valmistuivat marraskuun lopussa.

"Työsuojeluun panostettu"

Kesällä lukuisat työntekijät kertoivat MTV3 Uutisille vakavista työhyvinvointiongelmista liiton sisällä. Osa työntekijöistä kertoi sairastuneen työpaikallaan Monika-Naiset liitossa.

– Hallituksessa asia on otettu erittäin vakavasti. Olen keskustellut asianomaisten kanssa asiasta. Työsuojeluun on panostettu ihan uudella tavalla. Mennyttä on vaikea lähteä muuttamaan, mutta tulevaisuudessa niitä halutaan välttää, Razmyar sanoi keskustelutilaisuudessa.

Vt. toiminnanjohtaja Jenni Tuomisen mukaan organisaatiossa on nyt murrosvaihe, jolloin oma paikka on haettava uudelleen. Nasima Razmyar haluaa katsoa jo eteenpäin ja antaa lokakuussa liiton johdossa aloittaneelle Tuomiselle täyden tukensa.