keskiviikko 4. elokuuta 2010

Kansan Uutiset: Bogomoloff ei halua ainakaan maahanmuuttajien häiritsevän opetusta

Kansan Uutiset: Bogomoloff ei halua ainakaan maahanmuuttajien häiritsevän opetusta 4.8.2010
YLE Helsinki: Harry Bogomoloffin blogi-kirjoitukset närästävät Vihreitä 5.8.
Mari Puoskari: Edustaako Bogomoloff Helsingin Kokoomuksen virallista linjaa? (blogi)
Kansan Uutiset: Kai Hirvasnoro: Kokoomus vai Bogoomus? 6.8.

Helsingin kaupunginvaltuuston 2. varapuheenjohtajan ja merkittävän kokoomuslaisen paikallisvaikuttajan Harry Bogomoloffin kantti petti hänen julkaistessaan keskiviikkona provokatiivisen blogikirjoituksen ”Kysymyksiä sinulle, joka haluat muutosta!”

Kirjoituksessaan Bogomoloff kyselee, haluatko elää kodin, uskonnon ja isänmaan hengessä kaiken maailman risupaketteja vastaan. Vai haluatko ympäristöhössötystä sekä perusteetonta sosiaaliturvaa ja terveydenhoidon eurot maahanmuuttajille.

Alkuperäinen teksti oli vielä kovempi. Bogomoloff muutti sitä jälkeenpäin, mutta nettiaktivistit ehtivät ottaa ensimmäisen version kuvakaappauksena talteen. Siinä Bogomoloff oli perustamassa naapuristoon suojeluskuntaa. Kohta on myöhemmin muutettu vapaaehtoiseksi järjestyspartioksi.

Toinen muutettu kohta koskee kouluja.

”Haluatko lapsesi kouluun jossa kukaan, eikä ainakaan maahanmuuttaja häiritse opetusta?” lukee kaapatussa alkuperäisessä tekstissä.

Korjatusta versiosta viittaus maahanmuuttajiin on poistettu.

Politiikassa puhutaan usein kaksilla korteilla pelaamisesta, mutta kokoomus pelaa kokonaisella korttipakalla. Maahanmuuttoasioissa sillä on ainakin Harry Bogomoloffin linja ja toisen helsinkiläisvaltuutetun Laura Rädyn linja. Räty kutsuu blogissaan perussuomalaisten valtuutettujen heinäkuussa julkistamaa manifestia rasistiseksi.

”Eikö ihmisten erotteleminen etnisen taustan perusteella ole laitonta ja eikö sitä kutsutakin rasismiksi?”, hän kysyy.

____________________________________

YLE Helsinki: Harry Bogomoloffin blogi-kirjoitukset närästävät Vihreitä 5.8.

Tunnettu helsinkiläispoliitikko Harry Bogomoloff (kok.) esittää blogissaan provosoivia kysymyksiä muun muassa maahanmuutosta. Vihreiden Mari Puoskari ihmettelee Bogomoloffin rasistista lähestymistapaa ja kysyy edustavatko kysymykset Helsingin Kokoomuksen virallista linjaa näistä asioista.

Vihreiden mukaan Bogomoloff esittää maahanmuuttajien saavan perusteetonta sosiaaliturvaa ja vievän suomalaisten työpaikat. Hän myös kannustaa ihmisiä paikallisiin järjestyspartioihin ja kritisoi romanikerjäläisten tukemista.

Mari Puoskari toimii Helsingin kaupunginhallituksen II. varapuheenjohtajana ja Harry Bogomoloff on Helsingin kaupunginvaltuuston I. varapuheenjohtaja.

Kokoomuksen valtuustoryhmä sanoutuu irti Bogolomoffin blogi-kirjoituksista

Helsingin kaupunginvaltuuston kokoomuksen valtuustoryhmän 1. varapuheenjohtaja Tatu Rauhamäki sanoo, ettei Bogolomoffin blogikirjoituksissa esittämät mielipiteet edusta valtuustoryhmän kantaa asioihin.

Rauhamäen mukaan omassa blogissaan myös valtuuston varapuheenjohtajana toimiva Bogolomoff saa kirjoittaa mitä haluaa.

Rauhamäen mielestä Puoskarin esiintulo asiassa on populistinen. Rauhamäki kuitenkin myöntää, että tilanne on samankaltainen kuin silloin, kun perussuomalaisten nokkahahmolta Timo Soinilta on perätty vastuuta puolueen jäsenten kirjoituksista ja mielipiteistä.

____________________________________

Mari Puoskari: Edustaako Bogomoloff Helsingin Kokoomuksen virallista linjaa?

Kaupunginvaltuuston I. varapuheenjohtaja Harry Bogomoloff esitti blogissaan sarjan provosoivia kysymyksiä muun muassa maahanmuutosta. Bogomoloff esittää, että maahanmuuttajat saavat perusteetonta sosiaaliturvaa ja vievät suomalaisten työpaikat. Hän myös kannustaa ihmisiä paikallisiin järjestyspartioihin ja kritisoi romanikerjäläisten tukemista.

- Ihmettelen suuresti Bogomoloffin rasistista lähestymistapaa. Kun näin keskeinen kunnallispoliitikko ottaa kantaa, täytyy pohtia, onko tämä myös Helsingin kokoomuksen virallinen linja, sanoo vihreän valtuustoryhmän puheenjohtaja, Vihreiden varapuheenjohtaja Mari Puoskari.

- Tarvitsemme lisää työvoimaa, myös maahanmuuttajia. Maahanmuuttajien työllistymistä tuetaan parhaiten lisäämällä kielikoulutusta ja järjestämällä harjoittelupaikkoja, sanoo Puoskari.

- Olemme täysin eri linjoilla kokoomuksen kanssa romanikysymyksen ratkaisemisesta. Ei riitä, että ongelma sysätään Euroopan unionin harteille. Meidän täytyy täällä Helsingissä järjestää inhimilliset olosuhteet tänne tulleille romaneille. Alkeellisten leiriytymismahdollisuuksien ja saniteettitilojen järjestäminen asunnottomille romaneille ei ole mikään houkuttelevuustekijä. Kokoomuksen pelko siitä, että tällaisilla toimilla lisäämme romanikerjäläisten määrää kadulla, on aivan ylimitoitettu, huomauttaa Puoskari.
____________________________________

Kansan Uutiset: Kai Hirvasnoro: Kokoomus vai Bogoomus? 6.8.

”Haluatko lapsesi kouluun jossa kukaan, eikä ainakaan maahanmuuttaja häiritse opetusta?”

Lainaus ei ole miltään vihaa tihkuvalta internetin keskustelufoorumilta, ei sanomalehden tekstiviestipalstalta eikä myöskään perussuomalaisen hörhön analyysiä yhteiskunnan tilasta.

Haastavan kysymyksen blogissaan esittänyt Harry Bogomoloff kuuluu Helsingin ja kokoomuksen kermaan. Helsingin kokoomus arvostaa jäähallin toimitusjohtajan tietoja ja taitoja niin paljon, että mies toimii tätä nykyä kaupunginvaltuuston toisena varapuheenjohtajana.

Bogon kantti ei pitänyt loppuun saakka. ”... eikä ainakaan maahanmuuttaja...” on myöhemmin poistettu kirjoituksesta, mutta kuvakaappaus alkuperäisestä on tallella. Myös haikailu suojeluskunnan perustamiseksi on myöhemmin muuttunut järjestyspartioinniksi.

Kirjoituksessaan Bogomoloff ei väitä mitään, vaan esittää kysymyksiä tyyliin ”haluatko, että terveydenhoidossa tarvittavat eurot käytetään maahanmuuttajien etuisuuksiin?”

No eihän sitä kukaan halua. Mutta maahanmuuttajien etuisuuksiinko Helsingin terveysbudjetti todella nykyään käytetään?

Timo Soini on ollut tuskastunut siitä, että häntä vaaditaan vastuuseen kaiken maailman hörhöjen tekemisistä.

Soini vastatkoon liekeistä, joita on ollut sytyttämässä, mutta samanlaista vastuuta on alettava peräämään jatkossa myös Jyrki Kataiselta. Kokoomuksen virallinen maahanmuuttopolitiikka on suvaitsevaista ja liberaalia, mutta samaan aikaan puolue kalastelee täysin rinnoin myös Soinin vesillä. Yksi Bogomoloff on vain pisara meressä puolueen nuorten leijonien paukuttaessa nuivaa maahanmuuttokritiikkiään.

Tapahtuu juuri se, mikä oli pelättävissäkin. Perussuomalaisten kannatuksen kasvu on nostamassa Suomen tulevien haasteiden kannalta ei edes viidennen luokan asiaksi yltävän maahanmuuton eduskuntavaalien kärkiteemaksi. Ja ääriasenteet hiipivät vähitellen myös vastuullisten puolueiden ohjelmiin. Tässä suhteessa kokoomus ei pelaa edes niillä kuuluisilla kaksilla korteilla, vaan kokonaisella korttipakalla.

Kokoomus vapautui ulkopoliittisesta hallituspaitsiosta vuonna 1987. Se oli oikein, sillä millään ulkovallalla ei saa olla sanomista Suomen hallituksen kokoonpanoon.

23 vuotta on kulunut. Kokoomus voisi nyt oikeutetusti sanoa muuttaneensa kaiken. Vuonna 0 e.k.k. (ennen Kansallista Kokoomusta) meiltä puuttuivat leipäjonot, pitkäaikaistyöttömät, terveydenhuollon epätasa-arvo, valtavat tuloerot sekä pysyvä ja periytyvä huono-osaisuus. Nyt nämä kaikki ovat täällä eikä piisaakaan.

Perussuomalaiset voivat saada seuraavaan eduskuntaan jopa 20 kansanedustajaa. Silläkään joukolla ei saa meteliä, häiriköintiä ja änkyröintiä isompaa vahinkoa aikaan, ja luonteensa mukaisesti puolueen suurvoitto sulaa yhdessä vaalikaudessa.

On nähtävä metsä puilta. Todellinen ongelma on kokoomus ja sen suunnaton vaikutusvalta. Siksi todellinen haaste on estää Jyrki Kataisen nousu pääministeriksi, koska kokoomus on pitkälti bogoomus.