lauantai 28. elokuuta 2010

Nelonen: Rikokseen syyllistyneitä käännytetty ennätysmäärä

Nelonen: Rikokseen syyllistyneitä käännytetty ennätysmäärä 28.8.2010

Suomessa on tehty tänä vuonna ennätysmäärä ulkomaalaisten käännytyksiä rikosten perusteella. Tänä vuonna rikollisen toiminnan takia käännytettyjä on puolitoista kertaa enemmän, viime vuoteen verrattuna. Maahanmuuttoviraston mukaan erityisesti varkausrikokset ovat lisääntyneet huimasti.

Varkausperusteisia käännytyksiä on Maahanmuuttovirastossa tehty tänä vuonna yli kymmenkertainen määrä viime vuoteen verrattuna. Muidenkin rikosten kuin varkauksien perusteella on Suomesta käännytetty tänä vuonna tammi-heinäkuussa 412 ulkomaalaista, kun viime vuonna vastaavaan aikaan niitä oli 255. Kaikkiaan kasvua rikosperusteisissa käännytyksissä on siis tullut yli 60 prosenttia.

Käännytyksestä puhutaan, kun ulkomaalaisella ei ole oleskelulupaa ja hänet päätetään poistaa maasta. Syyksi riittää myös pelkkä epäily rikollisesta toiminnasta.

- Uskoisin, että tämä vaikea yleismaailmallinen taloustilanne on vaikuttanut siihen, että varkaat, varkausrikollisuus on lisääntynyt ja varkaat ovat jollakin tavalla aktivoituneet ja liikkuneet myös Suomeen asti, Maahanmuuttoviraston tulosalueenjohtaja Olli Koskipirtti kommentoi käännytyksiä.