tiistai 17. elokuuta 2010

Verkkouutiset: Vasemmistoliittolaiset hermostuivat Perussuomalaisten noususta

Verkkouutiset: Vasemmistoliittolaiset hermostuivat Perussuomalaisten noususta 17.8.2010

Perussuomalaisten nousu mielipidemittauksissa ja puolueen paistattelu julkisuudessa hermostuttavat vasemmistoliittolaisia.

- Seuraavissa eduskuntavaaleissa laskun osaltaan maksaa myös vasemmistoliitto, varoitteli kansanedustaja Markus Mustajärvi tiistaina eduskuntaryhmänsä kesäkokouksessa Vaasassa.

Mustajärven mielestä Timo Soinin johtaman puolueen nosteen taustalla ei ole suinkaan asiaosaamista, vaan uhoa ja silkkaa populismia.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki kommentoi happamasti Soinin tapaa julistaa perussuomalaiset työväenpuolueeksi ilman sosialismia.

- Olisi hienoa, jos työväellä olisi enemmän puolestapuhujia eduskunnassa, mutta siltä suunnalta ei tukea ole juuri tullut, kun työntekijöille tärkeistä asioista on puhuttu. Toivoisin, että työväen puolella oltaisiin muutenkin kuin puheissa.

Mustajärven mielestä myös vasemmistoliitossa pitäisi katsoa peiliin. Puolueen olisi pitänyt ottaa rohkeammin kantaa esimerkiksi silloin, kun saatavuusharkinta päätettiin lopettaa EU:n ulkopuolisen työvoiman tuonnissa.

- Rasistiksi leimautumisen pelossa areena jätettiin perussuomalaisille, jotka täysin ilman omaa ansiota hyödyntävät tällaista tilannetta.

Mustajärven mielestä vasemmistoliitto teki virheen, kun puolue häivytti EU-kriittisyyteensä taustalle.

- Tämä avasi pelikentän sellaisille EU-kriittisille voimille, joilla itse asiaosaaminen ei ole sitäkään, mitä meillä on.

Kansanedustaja Erkki Virtanen näkee perussuomalaisten nousussa aika ajoin toistuvan ilmiön, kun merkittävä osa kansasta kokee, että heidät on unohdettu.

Tarjolla yrittäjien puolustajaksi

Puoluejohtaja markkinoi Pohjanmaalla puoluettaan myös yrittäjien puolustajana. Arhinmäen mielestä kokoomus ja keskusta ovat laiminlyöneet rehellisten pienyrittäjien puolustamisen, kun epärehellisen yritystoiminnan on sallittu rehottaa esimerkiksi rakennus- ja ravintola-alalla.

Uutta yrittäjäystävällistä imagoa Arhinmäki saikin selittää heti.

Häneltä kysyttiin, miten siihen sopii se, että vasemmistoliiton puoluekokous päätti alkukesällä vaatia turkistarhauksen lopettamista.