perjantai 8. kesäkuuta 2012

HS: Timo Soini: Halla-ahon rangaistus on riittävä

Helsingin Sanomat: Timo Soini: Halla-ahon rangaistus on riittävä 8.6.2012
MTV3: Soini: Minusta ei ole isomman kiven heittäjäksi

Perussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mukaan kansanedustaja Jussi Halla-ahon korkeimmasta oikeudesta saama sakkotuomio on hänelle riittävä rangaistus. Perussuomalainen puolue tai perussuomalaisten eduskuntaryhmä eivät aio langettaa hänelle asiasta lisärangaistuksia.

Halla-aho sai perjantaina korkeimmasta oikeudesta sakkotuomion uskonrauhan rikkomisesta ja kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Tuomiosta ei voi valittaa.

”Mitä tästä sitten seuraa? Minun mielestäni hän joutuu elämään tämän tuomionsa kanssa, ja perussuomalainen puolue joutuu elämään sen kanssa, vaikkakin tekohetkellä ei ollut eduskuntaryhmän jäsen.”

”Tämä rangaistus on riittävä. Julkisuus on kova, armoton ja joskus oikeudenmukainen. En aio viedä tätä asiaa tämän pidemmälle.”

Soinin mukaan asia ei ainakaan hänen toimestaan tule puolueen tai eduskuntaryhmän käsiteltäväksi.

Halla-aho voi Soinin mukaan olla myös puolueen ehdokas kuntavaaleissa.

Soini sanoi vuonna 2009 Ilta-Sanomissa, että oikeudessa rasismista tuomion saanut henkilö ei voi olla perussuomalaisten jäsen, vaan saa lähtöpassit puolueesta.

”Pitää paikkansa, että sanoin tuolloin niin. Nyt kun olen seurannut tätä prosessia neljä vuotta, niin katson ettei minusta ole sen kokemuksen perusteella isomman kiven heittäjäksi. Tämä rangaistus riittää minulle”, Soini sanoo.

Halla-aho on hallintovaliokunnan puheenjohtaja. Valiokunta käsittelee muun muassa kaikki maahanmuuttoon liittyvät lait.

Soinin mukaan Halla-ahon tulevaisuus hallintovaliokunnassa jää eduskunnan, hallintovaliokunnan ja suuren salin arvioitavaksi.

”Eduskunta on hänet valinnut tähän tehtävään, ja ymmärrykseni on se, että sakkotuomio ei sinänsä ole mikään riittävä syy, vaan kysymys on poliittisesta luottamuksesta. Eri valiokuntaryhmät ja eduskuntaryhmät harkitsevat nyt, ryhtyvätkö he tässä asiassa toimenpiteisiin. Me emme ryhdy.”

______________________________________________

MTV3: Soini: Minusta ei ole isomman kiven heittäjäksi

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini sanoo, että kansanedustaja Jussi Halla-aho voi jatkaa toimintaansa eduskuntaryhmässä ja puolueessa Korkeimman oikeuden tuomiosta huolimatta.

– Tämä rangaistus on riittävä. Julkisuus on kova, armoton ja joskus oikeudenmukainen. En aio viedä tätä asiaa tämän pidemmälle. Hän joutuu elämään tuomionsa kanssa, ja perussuomalainen puolue joutuu elämään sen kanssa, Soini lausui tiedotustilaisuudessa, jonka aiheena oli puolueen jättämä välikysymys eurokriisistä.

– Nyt, kun olen seurannut läheltä tätä neljä vuotta, voin sen kokemuksen perusteella sanoa, että ei ole minusta isomman kiven heittäjäksi.

Sakkotuomion saanut Halla-aho toimii eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajana. Soinin mukaan Halla-ahon puheenjohtajuus on eduskunnan käsissä.

– Eduskunta on hänet valinnut tähän tehtävään. Kysymys on poliittisesta luottamuksesta, ja nyt eri valiokunta- ja eduskuntaryhmät harkitsevat, ryhtyvätkö he tässä asiassa toimenpiteisiin. Me emme ryhdy.

Soinin mukaan Halla-aho voi olla perussuomalaisten ehdokkaana syksyn kuntavaaleissa.