keskiviikko 20. kesäkuuta 2012

Yle: Rasistiset tarrat poikineet jo rikosilmoituksen Mikkelissä

Yle Etelä-Savo: Rasistiset tarrat poikineet jo rikosilmoituksen Mikkelissä 20.6.2012

Haukivuorelle ilmestyi yli 100 tarraa yhdessä yössä. Tapausta tutkitaan vahingontekona.

Mikkelin katukuvaan liimatut rasistiset tarrat ovat poikineet rikosilmoituksen. Mikkelin kantakaupungin lisäksi tarroja ja julisteita on ilmestynyt satamäärin myös Haukivuorelle.

Muun muassa Haukivuoren satama täyttyi tarroista muutama viikko sitten. Yksin tarrat irroittanut Jari Nikolajew K & L Konetöiltä kertoo, että työhön kului yhdeksän tuntia.

- Niitä oli pitkälti toista sataa, ehkä jopa 200. Valopylväät, sähkökaapit ja liikennemerkit olivat aivan täynnä, Nikolajew kertoo.

Rikosylikonstaapeli Ismo Venäläinen Etelä-Savon poliisista kertoo, että Haukivuoren tarra-aaltoa tutkitaan vahingontekona. Poliisi toivookin havaintoja rasististen tarrojen ja julisteiden levittäjistä.

- Havainnoista voi ilmoittaa esimerkiksi suoraan hätäkeskukseen. Toivomme todella, että havaintoja tulisi, sillä ryhmä on todennäköisesti todella pieni, Venäläinen sanoo.

Kiinnijäädessään tarrojen ja julisteiden levittäjiä odottaa tuntuva lasku vahingonteosta. Poliisi ei epäile levittäjiä kuitenkaan rasismiin liittyvistä rikoksista.


- Tällä hetkellä tapauksia tutkitaan nimenomaan vahingontekona, mutta rikosnimikkeet voivat vielä tietenkin muuttua, Venäläinen kertoo.

Viime kuukausina Mikkelin katukuvaan on ilmestynyt myös rasistisia graffiteja. Poliisi ja kaupunki ovatkin aloittaneet tiiviin yhteistyön ilmiön poistamiseksi.