lauantai 16. kesäkuuta 2012

Yle: Soini: Halla-ahon ero vaatii jälkipuintia

Yle Uutiset: Soini: Halla-ahon ero vaatii jälkipuintia 16.6.2012
MTV3: Soini: Minä puolustan omiani
Iltalehti: Timo Soinin mitta tuli täyteen: "Raja ylitettiin"
Helsingin Sanomat/STT: Reijo Hongisto pohtii Halla-ahon paikan hakemista
Yle Uutiset: Kokoomuksen Vapaavuori: En ymmärrä, mikä Soinia kiukuttaa

Puheenjohtaja Timo Soini sanoi puolueväelleen lauantaina, että hänellä on kivi kengässä kansanedustaja Jussi Halla-ahoon kohdistuneesta painostuksesta. Puolue on Soinin mukaan yhtä oikeutettu tasapuoliseen kohteluun kuin muutkin.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini arvostelee eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajan tehtävästä eronneen Jussi Halla-ahon (ps.) kohtelua.

Soini sanoi lauantaina perussuomalaisten puolueneuvoston kokouksessa Kajaanissa, että eduskunnassa ylitettiin tasapuolisen kohtelun raja kuluneella viikolla.

- Muut eduskuntaryhmät kokoontuivat keskenään aikataulut sanellen ja ilmoittivat, mitä perussuomalaisten pitäisi tehdä. Kenet pitää hylätä. Me emme suostu sanelupolitiikkaan, Soini sanoi.

Halla-aho joutui kuluneella viikolla eroamaan hallintovaliokunnan puheenjohtajan tehtävästä, kun muiden puolueiden eduskuntaryhmät vaativat sitä yksimielisesti. Perussuomalaisten ryhmäpuheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner jätti eduskuntaryhmien puheenjohtajien kokouksen väliin.

Halla-aho oli arvostellut korkeimman oikeuden hänelle langettamaa tuomiota.

Soinin mielestä itse asia ja sen hoitotapa vaativat jälkipuintia.

Puolueen eduskuntaryhmä päättää uudesta hallintovaliokunnan puheenjohtajasta ensi tiistaina. Uusi puheenjohtaja tulee myös perussuomalaisten riveistä.

_________________________________________

MTV3: Soini: Minä puolustan omiani

erussuomalaisten puheenjohtajan Timo Soinin mielestä Jussi Halla-ahon ero hallintovaliokunnan puheenjohtajan paikalta vaatii jälkipuintia.

Soini sanoi perussuomalaisten puolueneuvostonn kokouksessa, että eduskunnassa ylitettiin viime viikolla raja.

– Muut eduskuntaryhmät kokoontuivat keskenään aikataulut sanellen ja ilmoittivat, mitä perussuomalaisten pitäisi tehdä. Me emme suostu sanelupolitiikkaan, Soini jyrisi.

Soini ilmoitti tukevansa ja arvostavansa jokaista perussuomalaisten jäsentä.

– Minä puolustan omiani. Se on puheenjohtajan tehtävä ja minä taistelen mielelläni.


_________________________________________

Iltalehti: Timo Soinin mitta tuli täyteen: "Raja ylitettiin"

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini otti kierrellen kantaa Jussi Halla-ahon eroon hallintovaliokunnasta.

Kansanedustaja Jussi Halla-ahon ero nousi esille perussuomalaisten puoluekokouksessa lauantaina. Puheenjohtaja Timo Soini vihjasi puheessaan, että perussuomalaiset ovat joutuneet erityisen ryöpytyksen kohteeksi.

- Yksi raja ylitettiin viime viikolla eduskunnassa. Muut eduskuntaryhmät kokoontuivat keskenään aikataulut sanellen ja ilmoittivat mitä Perussuomalaisten pitäisi tehdä. Kenet pitää hylätä. Me emme suostu sanelupolitiikkaan, Soini sanoi.

Soini on hyvin harmissaan, mutta ilmoitti samalla seisovansa jokaisen kansanedustajan takana.

- Minulla on tällä hetkellä kivi kengässä. Vanhojen puolueiden ja heidän myötäjuoksijoiden musa monossa... Itse asia ja sen hoitotapa vaatii jälkipuinnin. Minä tuen jokaista perussuomalaista, jäsentä, valtuutettua ja kansanedustajaa.

Soinin mukaan "maailma ei kaadu" Halla-ahon eroon, koska pestissä jatkaa kuitenkin toinen perussuomalainen.

Suurimmaksi puolueeksi

Soini oli vahva viesti puheessaan: puolue pyrkii kunnallisvaaleissa suurimmaksi puolueeksi.

- Suuri vaalivoittomme, Jytky, ei ollut sattumaa tai hetken huumaa. Viime kuntavaaleissa saavutimme 5,4 prosentin kannatuksen ja noin 440 valtuustopaikkaa, Soini sanoi.

_____________________________________________

Helsingin Sanomat/STT: Reijo Hongisto pohtii Halla-ahon paikan hakemista

Perussuomalaisten kansanedustaja Reijo Hongisto harkitsee asettumista ehdolle eduskunnan hallintovaliokunnan puheenjohtajaksi.

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä valitsee tiistaina seuraajan hallintovaliokunnan puheenjohtajuudesta luopuvalle Jussi Halla-aholle. Paikalle on tarjolla jo Halla-ahon oma suosikki ja hengenheimolainen Juho Eerola.

Hongisto myönsi STT:lle Kajaanissa perussuomalaisten puolueneuvostossa, että hän harkitsee asettumista ehdolle.

"Sen myönnän, että kyllä kysyjiä on ollut", Hongisto totesi. Hän sanoi kuitenkin tarkkailevansa vielä tilannetta.

Vimpeliläinen vanhempi konstaapeli on ennestään hallintovaliokunnan jäsen. Ehdolle asettuessaan hän saattaisi olla vahvoilla poliisiasiatkin käsittelevän valiokunnan johtoon.

Perussuomalaisten ryhmänjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner ei suostunut paljastamaan, montako ehdokasta tehtävään on ilmoittautunut.

"Jokuhan saattaa ilmoittautua vielä kokouksessakin", hän sanoi.

_________________________________________________

Yle Uutiset: Kokoomuksen Vapaavuori: En ymmärrä, mikä Soinia kiukuttaa

Timo Soini sanoi lauantaina, ettei hyväksy muiden eduskuntaryhmien tapaa hoitaa kiistaa Jussi Halla-ahon (ps.) asemasta. Jan Vapaavuoren mielestä muut ovat syyttömiä siihen, että korkein oikeus antoi ratkaisunsa juuri välikysymyksen alla.

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jan Vapaavuori ihmettelee perussuomalaisten Timo Soinin ärtymystä hallintovaliokunnan puheenjohtajan Jussi Halla-ahon (ps.) asemasta nousseessa kiistassa.

Halla-aho ilmoitti luopuvansa valiokunnan puheenjohtajan tehtävästä keskiviikkona, kun muut eduskuntaryhmät päättivät yksimielisesti, ettei hän voi enää jatkaa tehtävässä korkeimman oikeuden tuomion jälkeen.

- Minulle ei ole valjennut, mikä tässä Soinia erityisesti kiukuttaa, Vapaavuori sanoi Yle Uutisille kokoomuksen puoluekokouksessa Rovaniemellä.

Vapaavuoren mielestä asiassa ei ole mitään syytä hyppiä seinille.

Soini sanoi lauantaina Kajaanissa, että muut puolueet sanelivat, mitä perussuomalaisten pitää tehdä. Soini ei hyväksy tapaa, miten eduskuntaryhmät asian hoitivat ja vaatii asian jälkipuintia.

Vapaavuori ihmettelee syytöksiä, että muut puolueet olisivat ajoittaneet Halla-ahon aseman käsittelyn juuri perussuomalaisten eurokriisistä tekemän välikysymyksen alle.

- Kaikki vanhat puolueet ovat syyttömiä siihen, että korkein oikeus antoi ratkaisun Halla-ahon asiassa viime viikolla, Vapaavuori totesi.