tiistai 2. marraskuuta 2010

Ilta-Sanomat: Turun sarja-ahdistelijalle seitsemän kuukautta vankeutta

Ilta-Sanomat: Turun sarja-ahdistelijalle seitsemän kuukautta vankeutta 2.11.2010

Polkupyörällä liikkunut turkulainen naistenahdistelija on tuomittu seitsemän kuukauden pituiseen vankeusrangaistukseen.

Varsinais-Suomen käräjäoikeus katsoi, että mies syyllistyi viime kesänä seitsemän naisen ahdisteluun. Kaikissa rikoksissa oli käräjäoikeuden mukaan kyse pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

27-vuotiaalle ulkomaalaiselle miehelle vaadittiin rangaistusta kaikkiaan yhdeksästä teosta. Oikeus kuitenkin hylkäsi kaksi syytteistä.

Toisessa tapauksessa asianomistaja ei pystynyt oikeuden mukaan tunnistamaan vastaajaa luotettavasti.

Toisen syytteen oikeus hylkäsi, koska sen mielestä teossa ei ollut kysymys pakottamisesta seksuaaliseen tekoon.

Vankeusrangaistuksen lisäksi 27-vuotias määrättiin korvaamaan uhreille erilaisia korvauksia runsaat 3 800 euroa.

Mies jäi kiinni elokuussa.

_____________________________________________

YLE Turku: Raiskausyrityksistä vankeutta

Varsinais-Suomen käräjäoikeus on tuominnut naisia ahdistelleen turvapaikanhakijan vankeuteen sekä maksamaan korvauksia. Vuonna 1983 syntynyt mies tunnistettiin tammi-elokuussa tapahtuneiden naisten ahdisteluiden tekijäksi, oikeus hylkäsi kaksi syytettä.

Mies kävi käsiksi uhreihin, mutta teot eivät edenneet raiskaukseen asti. Tekijä pakeni naisten vastustuksen takia.

Mies tuomittiin seitsemäksi kuukaudeksi vankeuteen ja maksamaan korvauksia vajaa 4000 euroa.

____________________________________________

Turun Sanomat: Kymmenistä hyökkäyksistä epäilty sarja-ahdistelija sai seitsemästä teosta puoli vuotta

Runsaassa puolessa vuodessa ainakin seitsemän naisen kimppuun käynyt mies on tuomittu Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa seitsemän kuukauden ehdottomaan vankeuteen. Mies sai tuomionsa seitsemästä seksuaaliseen tekoon pakottamisesta.

Miestä syytettiin myös kahdesta raiskauksen yrityksestä, mutta oikeus katsoi myös nämä teot pakottamiseksi seksuaaliseen tekoon.

Turun poliisi sai vastaavanlaisista ahdisteluista yhteensä 23 ilmoitusta, mutta vain yhdeksän tapauksista voitiin liittää vastaajaan. Lisäksi oikeudessa kaksi syytettä kaatui näytön puutteessa.

Pansion vastaanottokeskuksessa asunut Lähi-idästä kotoisin oleva 27-vuotias mies aloitti ahdistelusarjansa tammikuussa. Seuraavan kerran hän iski huhtikuussa. Loput teot tapahtuivat kuukauden sisällä heinä–elokuussa.

Seurasi naisia rappuun

Mies liikkui liukkaasti polkupyörällä paikasta toiseen ja jäi lopulta kiinni viimeisen tekonsa jälkeen. Tällöin mies kävi käsiksi Hakakadulla pyöräilleeseen naiseen.

Mies iski aina öisin. Hän seurasi uhrejaan joko kerrostalon ulko-ovelle tai livahti porraskäytävään samalla ovenavauksella uhrinsa kanssa. Yhdessä tapauksessa mies aloitti lähentelyt hississä.

Mies puristeli ja käpälöi naisia rinnoista ja lantiolta ja yritti riisua näiltä housuja. Hyökkäykset päättyivät nopeasti naisten rajuun vastarintaan ja huutamiseen. Allinkadulla tapahtuneessa ahdistelussa uhri laukaisi kädessään olleen turvahälyttimen, joka pelästytti uhrin pois.

Miehen maksettavaksi määrättiin yhteensä lähes 10 000 euroa vahingonkorvauksia. Oikeudenkäynti oli salainen, koska valtaosa uhreista oli pyytänyt sitä.