keskiviikko 23. marraskuuta 2016

Aamulehti: Vastaveto kirkolle: Sebastian Tynkkynen veisi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet metsäleireille

Aamulehti: Vastaveto kirkolle: Sebastian Tynkkynen veisi kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet metsäleireille 23.11.2016

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen lähestyi toimituksia keskiviikkoaamuna tiedotteella, missä hän ehdottaa vartioituja metsäleirejä turvapaikanhakijoille, jotka ovat saaneet kielteisen turvapaikkapäätöksen.

– Kielteisen päätöksen saatuaan ulkomaalaisen oleskelu maassa on välittömästi laitonta, ja hänen tulisi poistua Suomen maaperältä. Kaikki maat eivät kuitenkaan ota näitä ihmisiä takaisin, jos he eivät halua vapaaehtoisesti palata, tiedotteessa kerrotaan.

Tynkkysen mukaan Suomeen tulee perustaa taajama-alueen ulkopuolelle tarkasti vartioituja leirejä, joiden elinolosuhteet ovat samalla tasolla kuin varusmiesten leiriolosuhteet.

Tynkkynen kertoo Aamulehdelle, että idea metsäleireistä syntyi viime heinäkuussa Helsingin Sanomissa olleen artikkelin myötä.

– Siinä puhuttiin, kuinka massiivinen ilmasilta kuljettaa irakilaisia kotiin, mutta mitä tehtäisiin sen jälkeen, kun vapaaehtoisesti lähteviä ei enää ole, Tynkkynen muistelee.

Idea ei siis ole mikään päähänpisto, vaan ajatusta on kypsytelty puolen vuoden aikana ja siihen on kysytty Tynkkysen mukaan eri asiantuntijoiden näkemyksiä.

– Nyt kun kirkko tuli ulos omien ajatustensa kanssa, päätimme vihdoin julkaista hallituksena kannanoton hän kertoo tekstiviestissä.

Tällä viikolla on uutisoitu, miten pääkaupunkiseudun kirkot majoittavat tiloihinsa kodittomia, myös paperittomia siirtolaisia.

Tynkkynen kertoo, ettei nuorisojärjestö ole neuvotellut Perussuomalaisten kanssa, millaista politiikkaa se voi tehdä.

Tynkkynen on johtanut Perussuomalaisia Nuoria kaksi vuotta. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin viime viikonloppuna Samuli Voutila. Valta vaihtuu tammikuussa.