perjantai 11. marraskuuta 2016

Yle: Sebastian Tynkkynen syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta

Yle: Sebastian Tynkkynen syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta 11.11.2016
Yle: Tynkkynen: Odotan oikeudenkäyntiä rauhallisin mielin
MTV: Tynkkynen sai syytteet islam-kirjoituksistaan – "Olen erittäin huolestunut sananvapaudesta Suomessa"

Syytteet koskevat Tynkkysen Facebook-sivullaan julkaisemia islaminuskoisia ihmisiä ja islamin uskontoa koskevia kirjoituksia.

Apulaisvaltakunnansyyttäjä Raija Toiviainen on asettanut Perussuomalaiset Nuoret ry:n puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen syytteeseen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta. Asiasta kertoi ensimmäisenä STT.

Syytteet koskevat Tynkkysen Facebook-sivullaan julkaisemia islaminuskoisia ihmisiä ja islamin uskontoa koskevia kirjoituksia. Tynkkysen epäillään niissä eri tavoin uhanneen, panetelleen ja solvanneen islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää heidän uskontonsa perusteella sekä loukkaamistarkoituksessa herjanneen ja häpäisseen muslimien pyhinä pitämiä asioita.

Tynkkynen on kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin. Hän on kertonut tarkoituksensa olleen vaikuttaa poliittisesti ja puolustaa länsimaisia arvoja.

___________________________________

Yle: Tynkkynen: Odotan oikeudenkäyntiä rauhallisin mielin

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtajan Sebastian Tynkkysen mukaan maahanmuuttokriittisiä poliitikkoja ajetaan järjestelmällisesti oikeuteen.

Kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta syytteet saanut Perussuomalaiset Nuoret ry:n puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen sanoo odottavansa oikeudenkäyntiä rauhallisin mielin.

Tynkkynen kiistää edelleen kaikki rikossyytteet ja näkee taistelevansa asiassa sananvapauden puolesta

– Lähden ihan hyvillä mielin tuohon ja kannan ne kaikki seuraukset, mitä siitä tulee, että suomalaisessa yhteiskunnassa yrittää raivata tilaa sananvapaudelle tilaa ongelmista puhumiselle, sanoo Tynkkynen.

Tynkkynen sanoo olevansa erittäin huolestunut Suomen sananvapauden tilasta. Hänen mukaansa maahanmuuttokriittisiä ja kansallismielisiä poliitikkoja ajetaan järjestelmällisesti oikeuteen sekä ongelmien esiin nostamisesta että maahanmuuttoon ja islaminuskoon liittyvistä ratkaisuehdotuksista.

Tynkkysen mukaan samalla puututaan poliittiseen päätöksentekoon ja poliitikkojen vapauteen muuttaa yhteiskuntaa.

Perussuomalaisista poliitikoista ovat Tynkkysen lisäksi syytteessä kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan kansanedustaja Teuvo Hakkarainen ja kansanedustajan avustaja Terhi Kiemunki.