lauantai 26. marraskuuta 2016

Uusi Suomi: Juha Sipilä kiittää turvapaikanhakijoita vastaanottavia kuntia: ”Olette todellisia arjen sankareita”

Uusi Suomi: Juha Sipilä kiittää turvapaikanhakijoita vastaanottavia kuntia: ”Olette todellisia arjen sankareita” 26.11.2016
Pääministeri Juha Sipilän poliittinen tilannekatsaus Keskustan puoluevaltuustossa

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on kiittänyt puoluevaltuuston puheessaan keskustalaisia kuntapoliitikkoja sekä kuntia, jotka kantavat vastuunsa turvapaikanhakijakriisistä ja ovat päättäneet ottaa vastaan maahanmuuttajia.

Keskustan puoluevaltuusto on lauantaina kokoontunut Torniossa, jossa syksyn 2015 turvapaikanhakijakriisi nähtiin aitiopaikalta.

– Haluan lausua torniolaisille kiitoksen yhteistyöstä, Sipilä lausui viitaten Tornioon perustettuun järjestelykeskukseen.

– Nyt olemme siirtyneet turvapaikkatilanteen osalta uuteen vaiheeseen. Käsittelyprosessien ja palautusten ohella erityistä huomiota on kiinnitettävä myönteisen päätöksen saaneiden kotoutumiseen. Uudet suomalaiset tarvitsevat monenlaista apua ja tukea, mutta ennen kaikkea lähiyhteisön, johon voi kiinnittyä. Avain hyvään kotoutumiseen on paikallisella tasolla, viime kädessä meillä jokaisella, pääministeri vetosi.

Sipilän mukaan ”turvapaikanhakijoiden vastaanottamisessa ja heidän toivottamisessaan tervetulleiksi on kysymys perusarvoistamme ja sitoumuksistamme”.

– Noin 200 kuntaa on tehnyt myönteisen päätöksen ottaa vastaa maahanmuuttajia. Olen ylpeä teistä keskustalaisista kuntapäättäjistä, jotka olette kantaneet oman vastuun tämän kriisin hoitamisesta. Olette todellisia arjen sankareita, vaikka ilmapiiri ei välttämättä ole aina ollut kannustava. Mutta vain kantamalla vastuuta saavutamme johtopäätöksiä, jotka ovat yhteiskunnallisesti kestäviä ja eheyttä vahvistavia, Sipilä katsoi keskustan sivuilla julkaistussa puheessaan.