lauantai 12. marraskuuta 2016

HS: Matias Turkkila julkaisee verorahoilla ”tylyä mättöä” turvapaikkapolitiikasta ja haaveilee Trump-ilmiöstä Suomessa

Helsingin Sanomat: Matias Turkkila julkaisee verorahoilla ”tylyä mättöä” turvapaikkapolitiikasta ja haaveilee Trump-ilmiöstä Suomessa 12.11.2016
Helsingin Sanomat: Perussuomalaisten Matias Turkkila syyttää valtamediaa oman maailmankuvan ujuttamisesta – mediavaikuttajat vastaavat 14.11.2016
Helsingin Sanomat: Mediapomo, jonka mielestä valeuutisilla ei ole mitään väliä: Facebookin Mark Zuckerberg joutui kiirastuleen, kun Trump voitti vaalit

”NYT pistää Teuvo Hakkarainen tylyä mättöä menemään. Auts.”

Näillä saatesanoilla perussuomalaisten Suomen Uutisten päätoimittaja Matias Turkkila jakoi viime viikon perjantaina Facebookissa juuri julkaisemansa uutisen, jonka otsikko kuului:

”Hakkarainen turvapaikanhakijoiden hyysäämisestä: Yhteiskunnan maksamaa seksiturismia –’Onko tarkoitus vaihtaa miespuolinen väestö suvakkien toimesta?’”

Turkkilan Facebook-jako sai hengenheimolaisilta ihastuneita kommentteja: ”Suomen Uutisille sopii tämä uusi, MV-lehtimäisempi tyyli erittäin hyvin”.

SUOMEN Uutiset on perussuomalaisen puolueen verkkolehti. Sillä on viikoittain muutama kymmenen tuhatta lukijaa, saman verran kuin keskikokoisella maakuntalehdellä. MV-lehti puolestaan on ulkomailta käsin operoitu valemedia, joka hyökkää vastustamiaan ihmisiä ja asioita vastaan vailla mitään häpyä.

Suomen Uutisten jutussa Hakkarainen puhuu tapansa mukaan, mitä sylki suuhun tuo, ilman sellaista säädyllisyyttä, johon painetussa sanassa on totuttu – ja ilman, että jutun kirjoittanut toimittaja kyseenalaistaisi väitteitä tai selvittäisi niiden todenperäisyyttä.

Tämä on mielenkiintoista, koska se tapahtuu mediassa, jonka toiminta rahoitetaan puhtaasti veronmaksajien pussista, mutta palataan siihen myöhemmin.

[...]