torstai 11. marraskuuta 2010

YLE: Uusi imaami jatkaa vanhan linjoilla

YLE Uutiset: Uusi imaami jatkaa vanhan linjoilla 11.11.2010
YLE Uutiset (video, 5:35=>)

Suomen islamilainen yhdyskunnan uusi imaami sanoo jatkavansa edeltäjänsä maltillista linjaa. Yle TV1:n Aamu- tv:ssä vieraillut, tällä viikolla valittu imaami Anas Hajjar sanoo kuitenkin, että Suomen islamilaiset aikovat pitää kiinni uskontonsa perusasioista.

- Ehkä konkreettinen esimerkki, mikä liittyy vaikkapa suhtautumiseen seksuaalisuuteen. Meille on tärkeätä että seksuaalisuus on nimenomaan avioliiton sisällä.

- Se ei ole niin, että mennään löysäksi, että jo esiaviolliset suhteet ovat sallittuja, ne eivät ole sallittuja. Tämmönen löyhä suunta ei tule olemaan. Eikä tiukka suunta myös se vastakohta, että ei sallita avioliittoja muitten esimerkiksi kristittyjen ja juutalaisuskoisten kanssa.

Hajjar valittiin Suomen islamilaisen yhdyskunnan johtoon tällä viikolla. Hän seuraa tehtävässä viime viikolla menehtynyttä Khodr Khaled Chehabia.

Syyriassa syntynyt 41-vuotias Hajjar on asunut Suomessa yli 20 vuotta. Hän on tullut tunnetuksi suomalaisille jo ennen nimitystään Ylen Muslimielämää-sarjasta.

----

"Myös uusi imaami pitää kiinni linjasta, jonka mukaan musliminainen ei voi mennä naimisiin kristityn kanssa, mutta muslimimies voi."