tiistai 11. tammikuuta 2011

Ilta-Sanomat: Kansanedustaja sai tappouhkauksia - luoteja lähetettiin kirjeissä

Ilta-Sanomat: Kansanedustaja sai tappouhkauksia - luoteja lähetettiin kirjeissä 11.1.2011

Vihapolitiikkaa esiintyy Suomessakin, kertoo kokoomuksen kansanedustaja ja ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Pertti Salolainen.
Salolaisen mukaan kaikki politiikassa pitkään toimineet tietävät, että vakavasti otettavaa poliittista vihaa esiintyy Suomessakin ja sitä kohtaa varsinkin vaalien alla ja suurten poliittisten päätösten yhteydessä.

- Omakohtaisesti voin esimerkiksi todeta, että toimiessani Suomen EU-jäsenyyden pääneuvottelijana 1990-luvun alkupuolella jouduin Supon suojelukseen vakavasti otettujen tappouhkausten vuoksi, Salolainen kertoo tiedotteessaan.

- Silloin julkaistiin jopa äänilevyjä, joissa esitettiin hallituksen ministereiden murhaamista. Tähän joukkoon kuului lisäkseni valtiovarainministeri Iiro Viinanen. Luoteja lähetettiin kirjeissä ja jopa perheenjäseniä uhkailtiin.

Viime aikoina Salolaisen mukaan on jälleen ollut havaittavissa monia merkkejä uudenlaisesta poliitikkovihasta, joka kohdistuu esimerkiksi ministereihin.

Hänen mielestään kyse ei ole vain yleisestä yhteiskunnallisesta ärtymyksestä.

- Vihalla ei ole sijaa demokraattisessa politiikassa. Tilannetta on hyvä analysoida Suomessakin. Analysointiin tulisi osallistua niin poliitikkojen kuin mediankin. Kuten koulusurmat ovat osoittaneet, emme ole mikään lintukoto, Salolainen kirjoittaa.

Salolainen kirjoitti aiheesta kannanottona Arizonan ampumavälikohtaukseen, jonka kohteena oli demokraattien kongressiedustaja Gabrielle Giffords.