tiistai 25. tammikuuta 2011

YLE: Pakolaisten vastaanotto vastatuulessa

YLE Keski-Suomi: Pakolaisten vastaanotto vastatuulessa 25.1.2011
Keskisuomalainen: Kh ei halua pakolaisia Kinnulaan

Kinnulan kunnanhallitus päätti eilisiltana, että kunta ei ole valmis vastaanottamaan pakolaisia tänä vuonna. Kunnanhallitus torppasi yksimielisesti kunnanjohtajan esityksen pakolaisen vastaanottamisesta.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Mikko Ihannin mukaan luottamushenkilöt keskustelivat pakolaisten vastaanottamisesta perusteellisesti.

- Puheenvuoroissa nähtiin pakolaisten vastaanotossa paljon hyviä puolia, mutta pienen kunnan talous ei välttämättä kestä heistä aiheutuvia kustannuksia, Ihanti perustelee.

Kinnulassa on harkittu 20 - 30 kongolaispakolaisen vastaanottoa jo pitkään. Lopullisen päätöksen asiasta tekee kunnanvaltuusto ensi maanantaina.

Kunnanjohtaja Juha Urpilaisen mukaan kunnalla olisi valmiudet ottaa pakolaiset vastaan vaikka heti. Mikäli kunnanvaltuusto tekee myönteisen päätöksen, niin pakolaisia tulisi aikaisintaan kesällä.

_____________________________________________________


Keskisuomalainen: Kh ei halua pakolaisia Kinnulaan

Kinnulan kunnanhallitus ei lämmennyt kiintiöpakolaisten ottamiselle. Päätös syntyi maanantaina yksimielisesti. Kunnanjohtajan ehdotus oli, että Kinnulaan otettaisiin tänä vuonna enintään 30 haavoittuvassa asemassa olevaa kiintiöpakolaista. Kalevi Kinnunen (kesk.) esitti päinvastaista, ja kaikki hallituksen jäsenet asettuivat hänen kannalleen.

Lopullisen päätöksen tekee valtuusto ensi maanantaina. Sisäasiainministeriön maahanmuutto-osasto on asettanut päätökselle aikarajan, ja ratkaisu tulee viimeisenä mahdollisena päivänä. Kinnulalle olisi luvassa 30 000 euron rahoitus, jos se käynnistäisi pakolaisten vastaanoton.

Kunnanhallituksen kokousta edelsi tiedotus- ja keskustelutilaisuus valtuutetuille. Tilaisuudessa oli mukana muun muassa Jyväskylän kaupungin maahanmuuttopalveluiden johtaja Kati Turtiainen sekä projektipäällikkö Marisel Soto Godoy sisäasiainministeriöstä.

Pakolaisasia on herättänyt Kinnulassa voimakkaita mielipiteitä puolesta ja vastaan. Vastaanottoa on harkittu ja alustavasti valmisteltukin Kinnulassa viime keväästä alkaen.