keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

MTV: "Maahanmuuttokeskustelun tulee säilyä rakentavana"

MTV: "Maahanmuuttokeskustelun tulee säilyä rakentavana" 22.4.2015

Ensimmäiset maahanmuuttotaustaiset kansanedustajat eivät pidä Suomea arvolinjaltaan kahtiajakautuneena maana.

– Aika suppea analyysi, että Helsinki ja muu maa olisivat erillään toisistaan. Arvoliberaali- ja arvokonservatiivikeskustelu on suppeaa, esimerkiksi Helsingissä on paljon variaatiota myös arvojen välillä, vihreiden tuore kansanedustaja Ozan Yanar pohtii Huomenta Suomen haastattelussa.

– Eroja löytyy varmasti, mutta Helsingissä arvopohja on varmasti vähän erilainen. On paljon nuoria ja lapsiperheitä ja uskon, että arvoliberaali-keskustelu tulee näkymään myös hallituksessa, Nasima Razmyar (sd.) puolestaan jatkaa.

Sekä Yanar että Razmyar uskovat, että perussuomalaisten valtavan äänisaaliin myötä myös maahanmuuttopolitiikka tulee muuttumaan.

– Maahanmuuttokeskustelu jatkuu varmasti värikkäänä, mutta toivottavasti myös rakentavana. Perussuomalaiset tähtäävät hallitukseen, joten maahanmuuttokeskustelu varmasti sitäkin myötä hieman rauhoittuu. Toivon kuitenkin, että me muistetaan tapa, jolla puolue kampanjoi, Nasima Razmyar toteaa.

– Perussuomalaisten maahanmuuttotutkimuksessa oli monia puutteita ja useat toivatkin sen esille. Esimerkiksi tietty ikäryhmä oli rajattu tutkimuksesta pois, Ozan Yanar sanoo.

Razmyar on erityisen huolissaan kehitysavun tulevaisuudesta.

– Keskusta, kokoomus ja perussuomalaiset ovat sanoneet, että vaikeina talousaikoina kehitysavusta voidaan ottaa pois. Siitä olen valtavan huolissani.