tiistai 14. huhtikuuta 2015

Verkkouutiset: Vihreiden ehdokkaan vaalityötä häiritty rasistisin motiivein

Verkkouutiset: Vihreiden ehdokkaan vaalityötä häiritty rasistisin motiivein 14.4.2015

Eduskuntavaalien vaalirauhaa on rikottu Joensuussa ja Kontiolahdella, jossa häirintä on kohdistunut vihreän maahanmuuttajataustaisen ehdokkaan Ali Girayn kampanjaan.

Ali Girayn vaalipizzaa tarjonneista neljästä pizzeriasta kahteen on kohdistunut viikonlopun aikana ilkivaltaa, samoin hänen tienvarsijulisteitaan on kaadettu, kertoo vihreät tiedotteessaan.

- Tuomitsemme jyrkästi kaiken poliittiseen toimintaan kohdistuvan häirinnän, ilkivallan, painostuksen, väkivallan ja sen uhan, kohdistui se mihin poliittiseen suuntaukseen tahansa, toteaa vihreiden puoluesihteeri Lasse Miettinen.

Tässä tapauksessa erityisen huolestuttavaa on häirinnän ilmeinen rasistinen motiivi.

- Poliittinen osallistuminen on kaikkien oikeus, ei vain kantaväestön. Tämä on tehtävä täysin selväksi. Hyökkäys yhden vaalityötä vastaan on aina hyökkäys demokratiaa vastaan, Miettinen sanoo.

Puoluesohteerin mukaan Ali Giray ryhtyi ehdokkaaksi esimerkkinä siitä, että maahanmuuttajana voi nousta vakiintuneeseen arvostettuun asemaan yhteiskunnassa ja kaikkien tulisi osallistua uuden maansa rakentamiseen.

- Nyt viesti tuntuu olevan se, että kaikki eivät kelpaakaan Suomea nostamaan. Meidän kaikkien yhteinen velvollisuutemme on osoittaa, että näin ei ole, ja seistä yhdessä puolustamassa jokaisen kansalaisen oikeutta osallistua kansanvallan toimintaan, etnisestä taustasta riippumatta, Mikkonen sanoo.