lauantai 4. huhtikuuta 2015

Satakunnan Kansa: Porissa vieraillut Jussi Halla-aho: Yhteiskunnan palveluille on hintansa, kuin myös ihmisoikeuksille

Satakunnan Kansa: Porissa vieraillut Jussi Halla-aho: Yhteiskunnan palveluille on hintansa, kuin myös ihmisoikeuksille 4.4.2015

Perussuomalaisten porilaisehdokas Laura Huhtasaari piti vaalitilaisuutensa Porin Puuvillassa lauantaipäivällä. Paikalle oli kutsuttu myös maahanmuuttopuheistaan usein otsikoissa oleva europarlamentaarikko Jussi Halla-aho, joka alusti tilaisuuden.

Halla-aho kertoi tilaisuuden aluksi perussuomalaisten maahanmuutto-ohjelmasta.

– Perussuomalaiset on ainoa puolue, joka ei ole sitoutunut lisäämään maahanmuuttoa.

Halla-aho vertasi Suomen tilannetta paljon Ruotsiin ja puhui siitä, miten Ruotsin tilanteesta olisi voitu ottaa oppia, vaan ei ole otettu.

– Ghettoutuminen lisääntyy Suomessakin. Helsingissä ja Turussa tilanne on sama, mitä se oli Ruotsissa 30 vuotta sitten. Maahanmuuttajat kuormittavat yhteiskunnan palveluita enemmän ja ovat kuitenkin lähtökohtaisesti rahoittamassa niitä vähemmän kuin kantasuomalaiset, Halla-aho selitti.

Perussuomalaisten vaaliohjelmassa halutaan pureutua nimenomaan ei-työperäisen maahanmuuton ongelmiin ja kiristää humanitaarista apua silloin, kun kyse ei ole vakavasta tilanteesta.

– Humanitaariset resurssit tulisi suunnata sinne missä niitä oikeasti tarvitaan, eli esimerkiksi pakolaisleireille, missä on pulaa puhtaasta juomavedestä, ruuasta ja lasten koulutuksesta, painotti Halla-aho.

– Enemmistö pakolaisista pakenee köyhyyttä ja hakee turvapaikkaa Euroopasta rahan perässä. Tällaista maahanmuuttoa pitäisi vähentää, sillä siitä koituu Suomelle enemmän turhia kustannuksia kuin hyötyä. Sanotaan, ettei ihmisoikeuksille ole hintaa, mutta niille yhteiskunnan palveluille, joita maahanmuuttajatkin käyttävät, on, joten kyllä siinä tapauksessa maksavat myös ihmisoikeudet.