perjantai 28. tammikuuta 2011

Ykkösen aamu-tv: Nuorten ehdokkaat poliitikan luottamuksen palauttajina?

Ykkösen aamu-tv: Nuorten ehdokkaat poliitikan luottamuksen palauttajina? 28.1.2011

Nuoret puolueaktiivit ja eduskuntavaaliehdokkaat pohtivat puolueiden haasteita tulevana vaalikeväänä. Keskustelemassa olivat Kokoomusnuorten puheenjohtaja Wille Rydman, Vasemmistonuorten puheenjohtaja Dan Koivulaakso ja Keskustan varapuheenjohtajaj Annika Saarikko.

[...]

Rydman
Ensimmäinen [syy] on varmaankin äänestäjien ihan oikeutettukin tyytymättömyys harjoitettuun maahanmuuttopolitiikkaan, mikä on varmasti kantanut perussuomalaisten kannatusta jo jonkin aikaa.

[...]

Koivulaakso
Kun hän [Rydman] puhui mielikuvapolitikoinnista ja otti esimerkiksi maahanmuuttopolitiikan, niin se hyvin paljon ylikorostuu tämmöisissä erilaisissa mittauksissa ja muissa. Tutkimusten mukaan se selittää esimerkiksi ainoastaan yhden prosenttiyksikön perussuomalaisten kannatuksesta...

Rydman
En usko kyllä tätä selitystä ollenkaan, koska kuitenkin huomattava osa väestä, liki 50 prosenttia, ilmoittaa, että maahanmuutto on keskeinen tekijä, jonka perusteella he tekee äänestyspäätöksen. Kyllä mä uskon, että se on todella iso asia näissä vaaleissa ja ylipäätään siinä kannatuskehityksessä, mikä puolueiden välillä on ollut.


[...]

Toimittaja
Mistä näiden vaalien alla pitäisi puhua? Wille Rydman, sun mielestä pitäisi puhua ainakin maahanmuuttopolitiikasta. Oot kokoomuksessa melkein perussuomalaisessa siivessä.

Rydman
No en koe, että olisin perussuomalaisessa siivessä. Mutta tässä pitää erottaa se, että puhutaanko maahanmuuttajista ihmisinä vai maahanmuutosta politiikkana. Perussuomalaisilla on usein tarvetta kritisoida maahanmuuttajia ihmisinä ja yksilöinä, ja sitä en hyväksy. Mutta meidän pitää pystyä puhumaan niistä maahanmuuttopolitiikan ongelmakohdista, mitä on liittynyt meidän turvapaikanhakukäytäntöihin, sitten toisaalta perheenyhdistämiseen ja näihin ongelmiin. Että siinä olen edustanut kokoomuksen sisällä kyllä sitä kriittistä linjaa.