maanantai 10. tammikuuta 2011

Turun Sanomat: Roda Hassan on ensimmäinen maahanmuuttaja Turun valtuuston puheenjohtajistossa

Turun Sanomat: Roda Hassan on ensimmäinen maahanmuuttaja Turun valtuuston puheenjohtajistossa 10.1.2011

Turun kaupunginvaltuusto on saamassa maan ensimmäisen maahanmuuttajataustaisen jäsenen puheenjohtajistoonsa. Vihreiden valtuustoryhmä tarjoaa Mika Helvalta vapautuvalle toisen varapuheenjohtajan paikalle Roda Hassania. Turussa hän olisi puheenjohtajistossa historian toinen nainen.

Hassanista päänavaajana toimiminen tuntuu hyvältä, mutta haastavalta.

– Kyllä se on aika haastava tehtävä. Viime yönäkin tuli vähän paineita valtuuston johtamisesta, olen vähän unissanikin harjoitellut, Hassan sanoo.

Turun kaupunginvaltuutettuna ja valtuuston puheenjohtajiston jäsenenä hän aikoo erityisesti korostaa suvaitsevaisuuteen liittyviä asioita jäljellä olevalla valtuustokaudella.

– Olen todella yllättynyt valinnasta, on hienoa että maahanmuuttajat saavat mahdollisuuksia mennä eteenpäin, Hassan sanoo.

Puheenjohtajavalinnat tehdään valtuustokokouksessa 24. päivä tätä kuuta. Turun vihreiden valtuustoryhmää johtamaan on valittu Elina Rantanen. Juristit selvittävät yhä, voiko Mika Helva toimia edelleen rivivaltuutettuna siirtyessään kaupungin kasvatus- ja opetusviraston uudeksi palvelujohtajaksi.