maanantai 2. toukokuuta 2011

Keskisuomalainen: Maahanmuuttajille uutta apua Jyväskylässä

Keskisuomalainen: Maahanmuuttajille uutta apua Jyväskylässä 2.5.2011

Jyväskylässä on yhä enemmän esimerkiksi puolison työn takia kaupunkiin tulevia maahanmuuttajia. He eivät aina tiedä, mistä lähteä etsimään apua esimerkiksi suomen kielen opetteluun.

Tähän ongelmaan on nyt luvassa helpotusta, sillä Jyväskylän Kauppakadulla sijaitsevan Monikulttuurikeskus Glorian yhteyteen ja osaksi keskuksen toimintaa avataan keskiviikkona maahanmuuttajien neuvontapiste Info-Gloria.

Miksi tällainen neuvontapiste sitten tarvitaan? Monikulttuurikeskus Glorian johtaja Arja Seppälä kertoo, moni Jyväskylässä asuva maahanmuuttaja tarvitsee käytännön opastusta monien asioiden hoitoon, ei vain kielikoulutukseen pääsemiseen.

- Meillä on kyllä tosi hyvin kaikkia oppaita olemassa, mutta ihmisten on hankala lukea oppaita heikolla suomen kielellä. Nyt on ohjaaja, joka voi selittää asian selkosuomella tai englanniksi ja lähteä vaikka mukaan auttamaan jonkun asian hoidossa, Seppälä iloitsee.

Neuvojana toimii Maarit Abbas-Hashimi.

- Hän ohjaa maahanmuuttajia oikeiden palvelujen äärelle, että ihminen saisi vastauksen kysymyksiinsä, eikä ihmistä palloteltaisi paikasta toiseen, Arja Seppälä kertoo.

Seppälän mukaan on jopa sellaisia maahanmuuttajia, jotka ovat olleet Suomessa 5-6 vuotta, ja osaavat hyvin Suomeen, mutta paperiasioiden kanssa voi olla silti ongelmia.

Toiminta käynnistyy määräaikaisella projektirahoituksella, jota on saatu lokakuun loppuun saakka, mutta tavoitteena on saada toiminnasta vakinaista.

Neuvontapalvelu on avoinna tiistaisin klo 10-15, keskiviikkoisin klo 12-18 ja torstaisin klo 12-15 Monikulttuurikeskus Glorian tiloissa osoitetessa Kauppakatu 18 C 35.

Neuvontaa saa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Neuvojalle voi myös soittaa numeroon 0400 275 163 tai lähettää sähköpostia info.gloria@kyt.fi.

Info-Glorian avajaisia vietetään keskiviikkona kello 10-14. Tarjolla on simaa ja munkkeja.