maanantai 30. toukokuuta 2011

Uusi Suomi: Helsingin seudulla tarvitaan lisää ulkomaista työvoimaa

Uusi Suomi: Helsingin seudulla tarvitaan lisää ulkomaista työvoimaa 30.5.2011

Helsingin ja sen ympäristön talous ei kasva niin nopeasti kuin maassa keskimäärin. Tuotanto alueella kasvoi kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä kolme prosenttia edellisvuodesta, kun koko maassa kasvua oli viisi prosenttia.

Helsingin seudun ja koko maan työllisten määrän kasvu oli molemmissa lähes prosentin luokkaa.

- Helsingin seudulla palveluiden osuus on erittäin suuri, mutta elektroniikkaan sekä kone- ja laiteteollisuuteen painottuva teollisuus sekä rakentaminen vaikuttavat suhdannevaihteluihin hyvin merkittävästi, varatoimitusjohtaja Jorma Nyrhilä Helsingin seudun kauppakamarista sanoo.

Helsingin seudulla tarvitaan jatkossa entistä enemmän väkeä muualta maasta ja maamme rajojen ulkopuolelta sekä asuntoja radan varteen.

- Helsingin seudun elinkeinoelämän kehitys on eläkkeelle siirtyvien ikäluokkien kasvaessa entistäkin riippuvaisempaa ulkomailta ja muualta Suomesta tulevasta työvoimasta. Kohtuuhintaisten vuokra-asuntojen saatavuus korostuu entisestään. Kaikki eivät voi asua työpaikan vieressä, joten on tärkeää keskittää metropolialueen kauempana olevat asunnot raideliikenteen varteen, Nyrhilä toteaa.

Helsingin seudulla tarkoitetaan pääkaupunkiseutua ja kehysalueita. Siihen kuuluvat Helsinki, Espoo, Vantaa ja Kauniainen sekä Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.