sunnuntai 1. toukokuuta 2011

YLE: Kiviniemi: Pelolla moni sai paljon ääniä

YLE Uutiset: Kiviniemi: Pelolla moni sai paljon ääniä 1.5.2011


Keskustan puheenjohtajan Mari Kiviniemen mukaan Suomi tarvitsee keskustelua siitä, mikä merkitys ulkoa tulevalla työvoimalla on, keillä Suomessa on oikeus perheeseensä ja mitä kehitysapu nykyään merkitsee. Hän toivoi Suomeen monipuolisempaa maahanmuuttokeskustelua.

Kiviniemi sivusi Helsingissä Kyösti Kallion patsaalla pitämässään puheessa myös keskustan vaalitulosta. Kiviniemi muistutti viime vuoden vappupuheessaan todenneensa, ettei keskustan pidä ratsastaa maahanmuuttajavastaisuudella.

Kiviniemi ei suoraan maininnut puheessaan perussuomalaisia nimeltä.

- On vaikea arvioida kuinka paljon menetimme ääniä juuri tämän vuoksi. On kuitenkin selvää, että vierauden pelolla moni sai paljon ääniä.

Kiviniemen mukaan keskustelua maahanmuutosta on jatketteva nyt vaalien jälkeen ja entistä moniäänisemmin.

Lisäksi Kiviniemi puuttui puheessaan suomalaisen työelämän nykymenoon. Kiviniemi sanoi, ettei suomalaisen työntekijän vihollinen ole virolainen työntekijä.

- Rehellisen työntekijän ja yrittäjän vihollinen on epärehellinen työnantaja. Kansallisuudesta riippumatta, Kiviniemi sivalsi.

Maaseudun ja kuntien asioita Kiviniemi ei ottanut esiin vappupuheessaan.

_________________________________________________

Iltalehti: Kiviniemi: Keskusta ei halunnut ratsastaa maahanmuuttokritiikillä

Helsingissä vappupäivänä puhunut keskustajohtaja suomi puheessaan maahanmuuttovastaisuutta.

Kiviniemen mukaan sekä keskustan edellinen puheenjohtaja Matti Vanhanen että hän itse irtisanoutuivat jo reilusti ennen vaaleja jyrkästä maahanmuuttajavastaisuudesta.

- Itse pidin puheen tasan vuosi sitten tässä samassa paikassa. Viestini oli, ettei Keskustan pidä lähteä ratsastamaan maahanmuuttajavastaisuudella. Ei, vaikka se maksaisi meille ääniä eduskuntavaaleissa, sanoi Kiviniemi.

Hänen mukaansa on vaikea arvioida, kuinka paljon puolue menetti ääniä tämän linjauksen vuoksi. Hänen mukaansa puolueen linja on silti sama.

- Se on se sama keskustan pitkä linja, jossa ihmiset ovat tasavertaisia, sanoi Kiviniemi.

Keskustelu käytiin internetissä

Kiviniemi pohti myös sitä, keskusteliko puolue tarpeeksi maahanmuutosta, vieraudesta ja niihin liittyvistä arvoista. Hänen mukaansa julkista keskustelua näistä aiheista kyllä käytiin, mutta se tapahtui lähinnä nimimerkin turvin internetissä ja hallitsevan politiikan kriitikkojen ehdoilla.

- Television ja lehtien sivuilla emme sitä vastoin asian edellyttämää arvokeskustelua käyneet, sanoi Kiviniemi.

- Tämän vaalituloksen jälkeen on selvää, että keskustelua on jatkettava.

Kiviniemen mukaan on keskusteltava muun muassa siitä, mistä tulevaisuudessa saadaan riittävästi työvoimaa. Hän painotti, että vaalitappion jälkeenkin keskustan linjana on oltava kaikkien ihmisten samanarvoisuus.

_________________________________________________

Kauppalehti/STT: Kiviniemi: Vierauden pelko sai ääniä

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi toivoo, että keskustelu maahanmuutosta jatkuu aiempaa monipuolisempana.

Kiviniemen mielestä vaalien alla keskustelua käytiin pitkälti kriitikoiden ehdoilla ja erilaisilla nimimerkeillä internetissä.

- Tarvitsemme aitoa keskustelua selkeillä sanoilla selkeistä asioista ilman puolivillaisia vihjailuja ja yleistyksiä tai pelottelua, Kiviniemi sanoi vappupuheessaan Helsingissä.

Kiviniemen mielestä vierauden pelolla moni sai vaaleissa paljon ääniä. Hän muisteli, miten itse sanoi asiasta vuosi sitten samassa paikassa.

- Viestini oli, ettei keskustan pidä lähteä ratsastamaan maahanmuuttajavastaisuudella. Ei, vaikka se maksaisi meille ääniä eduskuntavaaleissa.

Pääministeristä oppositiojohtajaksi siirtyvä Kiviniemi sanoi, että tämä linja pitää myös vaalitappion jälkeen.

- Luotan siihen, että ajattelussaan ihmisyyden aatteesta lähteviä, oikeudenmukaisuutta ja suoraselkäisyyttä arvostavia suomalaisia riittää.Kiviniemen mielestä vaalien alla keskustelua käytiin pitkälti kriitikoiden ehdoilla ja erilaisilla nimimerkeillä internetissä.

Vappuna Helsingissä puhunut Kiviniemi pitää selvänä, että vierauden pelolla moni sai vaaleissa paljon ääniä.

Kiviniemi muisteli, miten hän sanoi vuosi sitten samassa paikassa, ettei keskustan pidä lähteä ratsastamaan maahanmuuttajavastaisuudella, ei vaikka se maksaisi ääniä eduskuntavaaleissa.

_____________________________________________________

Nelonen: Kiviniemi: Nimettömät nettikirjoittelijat vaikuttivat vaalitulokseen

Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi toivoo, että keskustelu maahanmuutosta jatkuu aiempaa monipuolisempana.

Kiviniemen mielestä vaalien alla keskustelua käytiin pitkälti kriitikoiden ehdoilla ja erilaisilla nimimerkeillä internetissä.

- Tarvitsemme aitoa keskustelua selkeillä sanoilla selkeistä asioista ilman puolivillaisia vihjailuja ja yleistyksiä tai pelottelua, Kiviniemi sanoi vappupuheessaan Helsingissä.

Kiviniemen mielestä vierauden pelolla moni sai vaaleissa paljon ääniä. Hän muisteli, miten itse sanoi asiasta vuosi sitten samassa paikassa.

- Viestini oli, ettei keskustan pidä lähteä ratsastamaan maahanmuuttajavastaisuudella. Ei, vaikka se maksaisi meille ääniä eduskuntavaaleissa.

__________________________________________________________

Suomenmaa: Keskusta ei ratsasta maahanmuuttajavastaisuudella

On kauhistuttavaa, jos Suomessa on nyt enemmän ihmisiä kuin koskaan, joiden tarvitsee pelätä taustansa takia, Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi sanoi Kyösti Kallion patsaalla Helsingissä pitämässään vappupuheessa sunnuntaina.

Vuosi sitten samalla paikalla puhuessaan Kiviniemi totesi, ettei keskustan pidä lähteä ratsastamaan maahanmuuttajavastaisuudella.

– On vaikea arvioida, kuinka paljon menetimme ääniä juuri tämän vuoksi. On kuitenkin selvää, että vierauden pelolla moni sai paljon ääniä, Kiviniemi sanoo nyt vaalien jälkeen.

Keskustan linja on Kiviniemen mukaan edelleen se, että ihmiset ovat tasavertaisia. Ihmisiä ei jaeta leireihin.

– Keskusta on ollut aina Suomen itsenäistymisestä lähtien kansalaissovun rakentaja. Näin silloinkin kun muut sitä sopua ovat tietoisesti yrittäneet rikkoa. Meidän perusarvomme eivät olleet kaupan näissäkään vaaleissa.

Suomalaisen työntekijän vihollinen ei ole virolainen työntekijä, vaan epärehellinen työnantaja, Kiviniemi painottaa.

– Tarvitsemme keskustelua siitä, mikä merkitys ulkoa tulevalla työvoimalla on Suomelle. Tarvitsemme aitoa keskustelua selkeillä sanoilla selkeistä asioista ilman puolivillaisia vihjailuja ja yleistyksiä tai pelottelua.

___________________________________________________

Puhe: Keskustan puheenjohtaja Mari Kiviniemi Helsingissä Kyösti Kallion patsaalla 1.5.2011

Hyvät ystävät, Vapun päivän juhlijat,

Vuosi sitten suomalaisen työn juhlaa vietettiin monin paikoin maahanmuutosta keskustellen. Esitettiin - sen kummemmin asiaa pureksimatta - työperäisen maahanmuuton lisäävän suomalaisten työttömyyttä. Samoin kerrottiin suomalaisten arvojen, perinteiden ja tapojen murenevan vieraita vastaanottamalla.

Keskustan silloinen puheenjohtaja Matti Vanhanen reagoi puheisiin voimakkaasti irtisanoutuen vastuuttomista maahanmuuttajanäkemyksistä.

Itse pidin puheen tasan vuosi sitten tässä samassa paikassa. Viestini oli, ettei Keskustan pidä lähteä ratsastamaan maahanmuuttajavastaisuudella. Ei, vaikka se maksaisi meille ääniä eduskuntavaaleissa.

On vaikea arvioida kuinka paljon menetimme ääniä juuri tämän vuoksi. On kuitenkin selvää, että vierauden pelolla moni sai paljon ääniä. Pelottelu ei voi olla ratkaisu. Pelottelulla halutaan kuohuttaa. Kuinkahan moni oikeasti ymmärtää, että pelottelu luo oikeasti pelkoa. On kauhistuttavaa, jos Suomessa on nyt enemmän ihmisiä kuin koskaan, joiden tarvitsee pelätä taustansa takia, vaikka mitään suoraa konkreetttista uhkaa ei olisikaan. Puhe riittää pelottamaan.

Nyt vaalien jälkeen linjani on sama. Se on se sama keskustan pitkä linja, jossa ihmiset ovat tasavertaisia. Jossa ihmisiä ei jaeta leireihin. Jossa ei pelata ihmisyyden peruskysymyksillä.

Keskusta on ollut aina Suomen itsenäistymisestä lähtien kansalaissovun rakentaja. Näin silloinkin kun muut sitä sopua ovat tietoisesti yrittäneet rikkoa.
Meidän perusarvomme eivät olleet kaupan näissäkään vaaleissa.

Hyvät kuulijat!

Yksi arvio käydyistä vaaleista on ollut, ettemme sittenkään keskustelleet maahanmuutosta, vieraudesta ja niihin liittyvistä arvoista. Mielestäni tämä ei pidä paikkaansa.

Julkista keskustelua näistä asioista käytiin, mutta se käytiin lähinnä erilaisilla nimimerkeillä internetissä. Se käytiin myös pitkälti nykypolitiikan kriitikoiden ehdoilla. Tämä asetelma siirtyi varmasti myös moniin kahvipöytäkeskusteluihin.

Television ja lehtien sivuilla emme sitä vastoin asian edellyttämää arvokeskustelua käyneet. Emme puntaroineet ihmisyyden merkitystä ja ihmisyyden erilaisista käsityksistä johdettuja poliittisia linjauksia.

Tämän vaalituloksen jälkeen on selvää, että keskustelua on jatkettava, mutta sitä on jatkettava nykyistä useamman suomalaisen voimin.

Tarvitsemme keskustelua siitä mikä merkitys ulkoa tulevalla työvoimalla on Suomelle. Mistä saamme kädet hoitamaan ja huolehtimaan vanhemmistamme, mistä saamme uusia ideoita kasvuyritysten perustamiseen ja tuleeko sääntöjen olla samat kaikille?

Tarvitsemme keskustelua siitä keillä Suomessa on oikeus perheeseensä, sosiaaliturvaan ja mitä yleensä voimme Suomeen ulkoa muuttavilta odottaa ja edellyttää

Tarvitsemme keskustelua myös siitä mitä kehitysapu tänä päivänä merkitsee sitä saaville maailman köyhimmille maille.

Tarvitsemme aitoa keskustelua selkeillä sanoilla selkeistä asioista ilman puolivillaisia vihjailuja ja yleistyksiä tai pelottelua.

Luotan siihen, että ajattelussaan ihmisyyden aatteesta lähteviä, oikeudenmukaisuutta ja suoraselkäisyyttä arvostavia suomalaisia riittää.

Uskon, että tässä maassa riittää äänestäjiä myös tolkun ja kohtuuden vaihtoehdolle.

Uskon, että heitä riittää niin paljon, että he halutessaan pystyvät nostamaan ihmisten jakamisesta ja lokeroimisesta kieltäytyvän Keskustan suurimmaksi puolueeksi seuraavissa vaaleissa.

Arvon vapunviettäjät,

Olemme perimmäisten asioiden äärellä. Puhun keskustan suuresta linjasta, jonka me kaikki varmasti allekirjoitamme. Me kaikki ihmiset olemme samanarvoisia.

Tämä on se voima joka vaistomaisesti sanoo meissä, että ei ole oikein jos kodin postinumero määrää lasten tulevaisuuden kohtalon lailla.

Olisi peruuttamaton virhe sulkea silmät ihmisten erilaisilta lähtökohdilta ja taustoilta.

Kyllä tässä maassa on varaa antaa ihan jokaiselle lapselle tasavertainen startti elämään. Kyllä kouluissa pitää olla kohtuullinen luokkakoko ja opettajilla on hyvä perus- ja täydennyskoulutus. Kyllä heikosti menestyville kouluille on annettava voimakkaampi tuki.

Uussuomalaisten tasaisempi jakautuminen eriytymisen sijaan on meidän kaikkien etu. Kaupunkisuunnittelua on tasa-arvoistettava ja eri asumismuotoja ja -tapoja sekoitettava nykyistä paljon rohkeammin.

Tämä on se voima joka sanoo, ettei ongelma ole ulkomaiset työntekijät, vaan se, että suomalaista lainsäädäntöä ei noudateta kaikilla Suomen työmailla.

Ymmärrän suomalaisen yrittäjän katkeruuden, jos hän lakeja ja asetuksia noudattaen menettää kilpailukykynsä omassa maassaan. Että valvonta, joka ulottuu häneen, ei ulotu kilpailevaan ulkomaiseen yritykseen.

Ymmärrän sitä kirvesmiestä, joka työehtosopimuksen mukaisesti toimien havaitsee jäävänsä työtä vaille.

Tässä asiassa suomalainen yrittäjä ja työläinen ovat samassa rintamassa.

Ei suomalaisen työntekijän vihollinen ole virolainen työntekijä. Rehellisen työntekijän ja yrittäjän vihollinen on epärehellinen työnantaja. Kansallisuudesta riippumatta.

Hyvät kuulijat,

Vaalit ovat osoittaneet, että ihmisyysaate ei ole kuollut kirjain eikä menneisyyden juhlapuheiden asia. Ihmisyyttä tarvitaan Suomessa myös tässä ja nyt.

Tappion jälkeenkin tämä linja pitää. Ja sama linja pitää myös tulevaisuudessa.

____________________________________________________

Puhe: Ministeri, kansanedustaja, Keskustan puheenjohtajaehdokas Mari Kiviniemi 1.5.2010 Helsingissä Kyösti Kallion patsaalla

Hyvät ystävät, Vapun päivän juhlijat

Pidän tänään kiinni perinteestä. Hyvä vappupuhe on aina ollut poliittinen, koska politiikka nostaa lämpöä silloinkin, kun hartioilla lepää viiden sentin kerros räntää. Eli saatte nyt täyden annoksen sitä itseään – varsinkin, kun sanottavasta ei ole pulaa.

Haluan kiittää Matti Vanhasta työstä, jonka hän Keskustan puheenjohtajana ja pääministerinä on tehnyt. Ja aivan erityisesti haluan kiittää Mattia siitä selkeydestä, jolla hän viime lauantain puheessaan linjasi Keskustan asenteen ja irtisanoutui vastuuttomista maahanmuuttajanäkemyksistä.

Matti naulasi kantansa osaksi sitä Keskustan pitkää linjaa, jossa ihmiset ovat tasavertaisia. Jossa ihmisiä ei jaeta leireihin. Jossa ei pelata ihmisyyden peruskysymyksillä.

Keskusta on Suomen itsenäistymisestä lähtien ollut kansalaissovun rakentaja silloinkin, kun muut sitä sopua ovat tietoisesti yrittäneet rikkoa. Matti ilmoitti selkeästi, että tämä linja on yhä voimassa. Ja sama linja pätee myös tulevaisuudessa – mikäli se on minusta kiinni.

Viime päivät ovat osoittaneet, että ihmisyysaate ei kuollut kirjain eikä menneisyyden juhlapuheiden asia, vaan sitä tarvitaan Suomessa myös tässä ja nyt. Työperäisen maahanmuuton arvostelu ja estäminen tavalla, jolla esimerkiksi toveri Heinäluoma sitä tekee, on vain ohuesti peiteltyä poliittista pelaamista ihmisten peloilla ja synkimmillä ennakkoluuloilla.

Hyvät kuulijat!

Sanon nyt suoraan sen, minkä me kaikki tiedämme. Sdp:n hivuttautuminen maahanmuuttovastaisuuden salarakkaaksi ja kokoomuksen moniääniset näkemykset maahanmuutosta johtuvat pelosta menettää äänestäjiä perussuomalaisille. Se on populismia, jota ohjaa puhdas valtapolitiikka ja vaalitaktikointi.

Me emme kuulu tuohon seuraan. Keskustan ei pidä lähteä ratsastamaan maahanmuuttajavastaisuudella. Ei, vaikka se maksaisi meille ääniä eduskuntavaaleissa. Perusarvomme eivät ole kauppatavaraa.

Vaikka muut kalastelisivat sameilla vesillä, uskon, että tässä maassa riittää äänestäjiä myös tolkun, kohtuuden ja oikeudenmukaisuuden vaihtoehdolle. Luotan siihen, että oikeudenmukaisuutta ja suoraselkäisyyttä arvostavia suomalaisia riittää – niin paljon, että he halutessaan pystyvät nostamaan maahanmuuttovastaisuudesta selkeästi irtisanoutuvan Keskustan suurimmaksi puolueeksi myös seuraavissa vaaleissa.

Hyvät kuulijat!

Se, mitä edellä olen sanonut, ei tarkoita, että maahanmuutosta ei saisi keskustella tai siihen liittyvistä ongelmista tulisi vaieta.

Keskustellaan siis, mutta puhutaan selkeillä sanoilla selkeistä asioista ilman puolivillaisia vihjailuja ja yleistyksiä. Puhutaan vaikka työperäisestä maahanmuutosta näin työn ja opiskelun juhlapäivänä.

Työperäisen maahanmuuton taustat ovat hyvin erilaisia aivan yksittäisiin tapauksiin asti. Tulijoita on EU:n sisämarkkinoilta, naapurimaista, jopa Amerikasta, Aasiasta ja Afrikasta.

Ihmiset tulevat töihin hoitajiksi, lääkäreiksi, suunnittelijoiksi, tutkijoiksi, siivoojiksi, rakentajiksi, maatalouslomittajiksi ja yrittäjiksi. Tai ihmiset tulevat ensin koulutukseen ja aloittavat sitten työnsä vaikka eteläpohjalaisessa metallifirmassa.

Tämäkin on, toveri Heinäluoma, osa suomalaista työntekoa ja tuotantoa vuonna 2010.

Vaikka hänen puheenvuoronsa olikin populismia, seurauksena on jotain hyvääkin. Valokeilaan nousi aivan kiistaton ongelma. Ongelma ei ole ulkomaiset työntekijät, vaan se, ettei suomalaista lainsäädäntöä noudateta kaikilla Suomen työmailla. Erityisen suuri epäkohta on rakennusalalla. Ongelma ei tullut kenellekään yllätyksenä. Kyllä tästä on puhuttu.

Hyvät kuulijat!

Pienet ja keskisuuret yritykset ovat työllistämisen selkäranka Suomessa. Ymmärrän suomalaisen yrittäjän katkeruuden, jos hän joutuu huomaamaan, että lakeja ja asetuksia noudattaen hän menettää kilpailukykynsä omassa maassaan. Että valvonta, joka ulottuu häneen, ei ulotu kilpailevaan ulkomaiseen yritykseen. Ymmärrän Rakennustyöväen liiton jäsentä, joka työehtosopimuksen mukaisesti toimien havaitsee jäävänsä vaille työtä.

Tässä asiassa suomalainen yrittäjä ja työläinen ovat samassa rintamassa. Mutta en ole huomannut, että toveri Heinäluoma olisi kiinnittänyt tähän asiaan mitään huomiota. Ei viikko sitten eikä aikaisemminkaan lausuessaan ajatuksiaan siitä, kuinka työperäinen maahanmuutto lisää suomalaisten työttömyyttä.

Ei suomalaisen työntekijän vihollinen ole puolalainen työntekijä. Rehellisen työntekijän ja yrittäjän vihollinen on epärehellinen työnantaja. Kansallisuudesta riippumatta.

Keskustajohtoinen hallitus on toiminut määrätietoisesti harmaan talouden kitkemiseksi.

Osana harmaan talouden ja talousrikollisuuden torjuntaohjelmaa tullaan toteuttamaan käännetty arvonlisäverojärjestelmä. Verovalvonnan tehostamiseksi selvitetään lisäksi verohallinnon mahdollisuudet suorittaa vertailutietotarkastuksia luottolaitoksissa.

On myös syytä kysyä riittääkö tämä? Torstaisessa A-Talkissa sekä rakennusala että työntekijäliiton edustajat löysivät lisää ehdotuksia. Niihin on syytä tarttua. Julkisen sektorin on ainakin oltava lainsäädännön noudattamisen vaatimisessa ehdoton. Nollatoleranssi edellyttää ryhdistäytymistä varmasti paitsi kunnilta myös valtiolta.

Hyvät kuulijat!

Ongelmat eivät ratkea puhumalla niistä, vaan löytämällä niihin ratkaisu. Siksi teenkin selkeän ehdotuksen.

Eduskunta päättää lähitulevaisuudessa kahden uuden ydinvoimalan rakennusluvista. Ehdotan, että näiden lupien myöntämisen yhteydessä niihin kirjataan myös selkeät ehdot suomalaisen työlainsäädännön noudattamisesta ja sen valvonnasta. Ja vielä niin, että näiden velvoitteiden noudattamisesta vastaa ensisijaisesti ydinvoimalan rakennuttaja. Tehdään näistä työmaista avoimen ja tasa-arvoisen yrittämisen ja kilpailun malliesimerkki.

Vasta näin toimien voimme puhua todella suomalaisesta ydinsähköstä ja vertailla rehellisesti sen paremmuutta muualta tuotuun sähköön.

Hyvä vappuväki,

Keskustalla on käsissään etsikkoaika. Meidän on löydettävä kestävä tie ulos taantumasta ja työttömyydestä. Se on velvollisuutemme pääministeripuolueena ja Suomen suurimpana puolueena.

Tuhannet keskustalaiset ovat Lahdessa kesäkuussa tekemässä päätöksiä ja valintoja, jotka ovat pohja Keskustan omalle menestymiselle tällä vuosikymmenellä. Lahden kokouksen päätökset joutuvat kansalaisten testiin välittömästi. Testin tulos julkaistaan ensi huhtikuun vaalipäivän iltana. Luottamus mitataan äänissä!

Tuon luottamuksen hankkiminen vaatii aina kovaa työtä, ja Keskustalta tässä tilanteessa ehkä vielä paljon kovempaa kuin muilta. Miten sen siis teemme?

Vappu on karnevaalijuhla. Mutta viimeisen viikon aikana olen havainnut, että karnevalisointi on levinnyt myös aatteiden ja politiikan markkinointiin äänestäjille. Kovat kilpailijamme sdp ja kokoomus ovat tarjoilleet itseään perussuomalaisten ja vihreiden kannattajille silmänkääntötemppujen ja huumorin keinoin.

Se suotakoon heille, mutta itse en ole lainkaan vakuuttunut, että heppoinen ja höttöinen imagomarkkinointi on Keskustan sanoman perille viemiseen oikea vaihtoehto. Eduskuntavaalit ovat Keskustalle vakava paikka, mutta sitä ne ovat myös kansalaisille. Niissä ratkaistaan, mikä puolue tarjoaa uskottavimman tien nostaa Suomi lamasta kestävän kasvun tielle.

Siksi ehdotan, että Keskusta rakentaa Lahden puoluekokouksessa perustan vaaliohjelmalle, jonka sisältö on kovaa ja konkreettista asiaa ja jossa kiteytyy selkeästi se vaihtoehto, jonka me kansalaisille tarjoamme.

Hyvät kuulijat!

Tavoitteemme on kirkas: vaalivoitto, jolla varmistamme Keskustalle tasavertaisen aseman ja vaikuttamisen paikan Suomen poliittisen linjan isoissa ratkaisuissa. Se vaatii meiltä rankkaa työtä, johon pyydän teidät mukaan heti maanantaista lähtien. Mutta sitä ennen – kerätään voimia tuohon työhön viettämällä tänään kevään karnevaalia ja pitämällä perusteellisen hauskaa.

– Kiitoksia ja oikein iloista Vappua teille kaikille!