tiistai 30. maaliskuuta 2010

Verkkouutiset: Zarmina Razai: Suomeen tulijoille on tarjottava töitä

Verkkouutiset: Zarmina Razai: Suomeen tulijoille on tarjottava töitä 30.3.2010

Afganistanista Suomeen paennut Zarmina Razai sanoo häntäkin ärsyttävän, kun maahanmuuttajat laiskottelevat tai käyttävät Suomen järjestelmää väärin.

- Mutta on ahkeriakin maahanmuuttajia, jotka tekevät kovasti töitä, Zarmina Razai sanoo.

- Tarvitaan maahanmuuttajia, jotka suomalaisten mennessä lakkoon menevät tilalle töihin, hän nauraa Joonas Hytösen haastattelussa.

Zarminan mukaan Suomessa systeemikin mahdollistaa laiskottelun. Niinpä tulija ihmettelee, voiko täällä tosiaan elää ilman töitä.

- Pitäisi pystyä tarjoamaan heille työpaikka, hän vetoaa.

Zarmina Razai, 28, pakeni Afganistanista talibaneja Suomeen 11 vuotta sitten. Hän tuli marraskuussa 1999 Kontiolahdelle, kirjoitti ylioppilaaksi 2003 ja opiskeli sairaanhoitajaksi.

Vuoden pakolaisnaiseksi hänet valittiin 2006. Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaanakin ollut Zarmina toimii Helsingin maahanmuuttoneuvottelukunnan puheenjohtajana.

Verkkouutisten NettiTV:ssä Zarmina Razai sanoo, ettei esimerkiksi Romaniasta ja Bulgariasta tuleville turvapaikanhakijoille aina kuuluisi toimeentulotukea.

- Heillä ei ole hengenhätää, he tulevat vain taloudellisen hyödyn takia tänne. Tämä systeemi houkuttelee heitä, hän toteaa.