perjantai 1. marraskuuta 2013

HS: Mitä ajattelin tänään: Testaa, oletko James Hirvisaari

Helsingin Sanomat: Maria Pettersson: Mitä ajattelin tänään: Testaa, oletko James Hirvisaari 1.1.2013

James Hirvisaaresta tuli tiistaina eläinoikeusaktivisti. Hän katseli Ylen Islam-iltaa ja ymmärsi, että eläimet ovat kärsiviä, tuntevia olentoja. Hän twiittasi muun muassa näin: ”Halal. Uskonnollisella rituaalilla kiduttamalla teurastettua lihaa. Loitsujen kera kurkku auki. Ja suvakit ihastuksissaan.”

Seuraavana päivänä Hirvisaari ilmoitti ryhtyneensä vegaaniksi ja tekevänsä välikysymyksen lehmien pitkistä teuraskuljetuksista, jotka aiheuttavat eläimille kärsimystä. Ja koska samainen Islam-ilta teki hänestä naisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolustajan, hän siirtyi kannattamaan tasa-arvoista avioliittolakia ja vaatimaan lisää rahaa maahanmuuttajanaisten kotouttamiseen.

Oikeasti Hirvisaari ei tietenkään tehnyt välikysymystä tai ryhtynyt vegaaniksi. Eläinten, naisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeudet kiinnostivat Hirvisaarta siksi, että hän sai niistä lyömäaseen islamia ja muslimeja vastaan. Samanlaisia osa-aika-aktivisteja ovat Hommaforum ja Suomen Sisu täynnä.

Islam-illan keskustelijoista äänekkäimmin homojen oikeuksia ajoi perussuomalainen Simon Elo. Elo vastusti homojen kuolemantuomiota, mutta ei hyväksy tasa-arvoista avioliittolakia. Homoja ei saa tappaa, mutta ei kyllä taatusti myöskään anneta niille täysiä ihmisoikeuksia.

Onhan Elon näkemys parempi kuin imaami Abbas Bahmanpourin. Tämä sanoi televisiossa, että rangaistus homoilusta on kuolema. Jokainen feministi ja tasa-arvon kannattaja pitää lausuntoa kuvottavana. Jokainen täyspäinen, ihmisoikeuksia kunnioittava henkilö pitää lausuntoa kuvottavana.

Ero feministin ja valefeministin välillä on tämä: valefeministit vastustavat naisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien sortoa silloin kun sitä harjoitetaan islamin nimissä. Feministit vastustavat naisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksien sortoa aina, myös silloin kun sitä harjoitetaan islamin nimissä.

Eikö ole hyvä, että naisten, seksuaalivähemmistöjen ja eläinten oikeudet kiinnostavat edes joskus? On, mikäli ne kiinnostavat oikeasti. Ei, mikäli ne ovat vain väline rasistiselle riekkumiselle.

Seuraavalla pienellä testillä voit selvittää, oletko valefeministi.

1. Oletko joskus ottanut naisten oikeudet puheeksi ilman, että puheenvuoro on liittynyt islamiin?

2. Teetkö jotain konkreettista edistääksesi naisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia?

3. Vastustatko kaikkien uskontojen, esimerkiksi omasi, nimissä harjoitettua naisten sortoa?

4. Voiko muslimi mielestäsi olla feministi ja kannattaa naisten ja seksuaalivähemmistöjen oikeuksia samoin kuin kristitty?

5. Kannatatko tasa-arvoa myös siinä tapauksessa, että edistääksesi sitä sinun pitäisi luopua jostain?

6. Ovatko vähemmistöjen vainoaminen ja heikompiin kohdistuva väkivalta mielestäsi väärin riippumatta siitä, minkä uskonnon, elämänkatsomuksen tai yhdistyksen nimissä ne suoritetaan?

Bonuskysymys: Vastustatko sukupuolen perusteella määrättyä asevelvollisuutta?

Jos vastasit kaikkiin kysymyksiin kyllä, saatat olla oikeasti tasa-arvon kannattaja.

Jos vastasit joihinkin kysymyksiin ei, saatat olla James Hirvisaari.