torstai 21. marraskuuta 2013

Yle: Romanikerjäläinen häiriköi Turun keskustassa

Yle: Romanikerjäläinen häiriköi Turun keskustassa 21.11.2013

Poliisi joutui pidättämään vihamielisesti käyttäytyneen romanikerjäläisen torstai-iltapäivällä Turussa. Nainen oli hätistellyt ohikulkijoita, jotka soittivat hätäkeskukseen. Nainen oli poliisin huostassa vielä illansuussa.

Poliisi pidätti aggressiivisen kerjäläisnaisen torstai-iltapäivänä Turussa Kauppiaskadulla. Nainen oli käyttäytynyt vihamielisesti rollaattorilla liikkunutta iäkästä naista kohtaan. Hän oli heilutellut kerjäämiskippoaan myös muiden ohikulkijoiden kasvojen edessä.

Ohikulkijat soittivat hätäkeskukseen ja ilmoittivat asiasta. Komisario Stephan Sundqvist kertoo, että romanikerjälaisten kiinniottaminen on erittäin harvinaista. Naiselle kirjoitettiin myös sakko järjestyslain rikkomisesta.

- Yleensä kerjäläiset ovat passiivisia ja heistä ei ole tullut ilmoituksia. Edellisestä vastaavasta tapauksesta on paljon aikaa, muistelee Sundqvist.

Nainen oli vielä illansuussa poliisin huostassa. Enintään säilöönottaminen voi kestää 24 tuntia.

Sundqvist ei osaa arvioida kerjäläisten määrää tarkalleen. Heitä on ehkä parikymmentä Turun lähistöllä. Poliisi on yllättynyt, että kerjäläisiä on yhä talven tultua Turun seudulla.