keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Yle: Vähänkyrön ihmiskauppatuomio säilyi hovissa - suomalaisjohtajien työsyrjintätuomiot hylättiin

Yle: Vähänkyrön ihmiskauppatuomio säilyi hovissa - suomalaisjohtajien työsyrjintätuomiot hylättiin 20.11.2013

Vaasan hovioikeus on antanut tuomion Vähässäkyrössä vuosina 2008-2012 tapahtuneesta ihmiskaupasta. Kirgisialaisen työnjohtajan tuomio säilyi ennallaan, mutta yrityksen suomalaisjohtajien tuomiot hylättiin.

Vaasan hovioikeus on antanut oman ratkaisunsa liittyen Vähässäkyrössä vuosina 2008-2012 tapahtuneeseen ihmiskauppaan. Kovimman tuomion saaneen kirgisialaisen työnjohtajan tuomio pysyi ennallaan.

Pohjanmaan käräjäoikeus tuomitsi tammikuussa vähäkyröläisen puualan yrityksen työnjohtajan kolmeksi ja puoleksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen ja satojen tuhansien korvauksiin. Tuomio annettiin ihmiskaupasta, pahoinpitelystä ja törkeästä kavalluksesta. Yrityksessä työskenteli 26 kirgisialaista.

Hovioikeus katsoo, että yrityksen kaksi suomalaisomistajaa eivät ole tahallisesti teettäneet ylitöitä tai asettaneet ulkomaalaisia työntekijöitä eriarvoiseen asemaan. Näin ollen heidän tuomionsa kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä hylätään kokonaisuudessaan. Käräjäoikeudessa suomalaisjohtajat saivat seitsemän kuukauden ehdolliset rangaistuksen kiskonnantapaisesta työsyrjinnästä.

Hovioikeus ei ottanut huomioon tuomitun kirgialaisen työnjohtajan todistusta suomalaisia vastaan.