perjantai 15. marraskuuta 2013

Yle: Lieksalaispoliitikko on kiistänyt somalipuheitaan

Yle: Lieksalaispoliitikko on kiistänyt somalipuheitaan 15.11.2013

Pohjois-Karjalan maakuntahallitus on käsitellyt jäsenensä somalipuheita kokousmatkalla Brysselissä. Myös kohun keskellä oleva, perussuomalaisten Esko Saastamoinen on kommentoinut tapahtunutta.

Pohjois-karjalan maakuntahallitus on puinut kokousmatkalla Brysselissä jäsenensä somalimöläytystä. Perussuomalaisten Esko Saastamoisen kerrotaan vaatineen Lieksassa uutta kokoustilaa sillä perusteella, että somalialaiset kokoontuvat samassa paikassa.

Maakuntahallitus saapui torstai-iltana Helsingin kautta Joensuuhun. Maakuntahallituksen 2. varapuheenjohtaja Esko Saastamoinen ei saapunut Joensuuhun samalla lennolla muiden kanssa.

- Heti kun tieto kantautui Brysselin päähän, niin maakuntahallituksen pöydän ääressä istuttiin ja käsiteltiin tätä asiaa. Välittömästi sen jälkeen laadittiin tiedote siitä, että emme salli minkäänlaisia rasistisia ilmaisuja emmekä toimenpiteitä, maakuntahallituksen puheenjohtaja Hanna Huttunen (kesk.) kertoo asian puimisesta Brysselissä.

- Esko Saastamoinen oli itsekin paikan päällä kommentoimassa, mutta eihän hänellä paljon ollut kommentoitavaa näistä asioista. Meille hän ainakin sanoi, ettei ole näin sanonut mitä julkisuudessa on kerrottu, ja vaikea meidän on tietysti ruveta väittelemään tämmöisistä asioista, maakuntavaltuuston puheenjohtaja Seppo Eskelinen (sd.) kertoo.

Hanna Huttusen mukaan möläytys ei vaikuta maakuntahallituksen toimintaan, mutta hän odottaa perussuomalaisilta toimia.

- Maakuntahallitus jatkaa toimintaansa, ja tämä asia on Saastamoisen ja perussuomalaisten käsiteltävä, ja toivottavasti he osaavat tehdä johtopäätöksiä sitten, Hanna Huttunen sanoo.

_______________________________


Maakuntahallitus ei hyväksy rasismia missään muodossa

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan Pohjois-Karjalan poliisi on aloittanut esitutkinnan, joka kohdistuu maakuntahallituksen jäseneen Esko Saastamoiseen (ps). Epäiltynä rikosnimikkeinä ovat kiihottaminen kansanryhmää vastaan ja syrjintä.

Pohjois-Karjalan maakuntahallitus ei hyväksy rasismia eikä maahanmuuttajiin kohdistuvaa syrjintää missään muodossa. Maakuntahallituksen linjauksen mukaisesti Pohjois-Karjalaa kehitetään suvaitsevana, monikulttuurisena ja vieraanvaraisena maakuntana.

Maakuntahallitus on parhaillaan kolmepäiväisellä kokous- ja neuvottelumatkalla Brysselissä. Matka päättyy torstaina. Ohjelmassa on ollut tutustuminen EU:n päätöksentekojärjestelmiin ja rahoitusmekanismeihin. Erityiskysymyksenä on keskusteltu mm. EU:n ja Venäjän välisen viisumivapauden etenemisestä.