tiistai 5. marraskuuta 2013

Suomenmaa: Husu Hussein: Olisin toivonut lapion

Suomenmaa: Husu Hussein: Olisin toivonut lapion 5.11.2013

Yrittäjä ja radiopersoona Abdirahim ”Husu” Hussein olisi toivonut itselleen ensin lapion, jolla luoda lunta ja vasta sitten rahaa tehdystä työstä. Hussein osallistui maanantaina Helsingin Keskustan järjestämään Työnteko aina kannattavaksi -keskustelutilaisuuteen.

– Yksi ilta ilman somalialaisten työpanosta tuntuisi kyllä Helsingissä, Hussein totesi. Hän toivoi, että joskus kerrottaisiin tämäkin puoli maahanmuuttajien tekemisistä.

Somaliassa vuonna 1978 syntynyt Hussein on asunut Suomessa parikymmentä vuotta.

Husseinia huolestuttaa kiristyvä kielteinen ilmapiiri, jonka maahanmuuttaja, vähemmistöön kuuluva kohtaa joka päivä.

– Haluaisimme kuulla, mitä mieltä keskusta on tästä kehityksestä, Hussein evästi omaa puoluettaan.

HUSSEIN pahoitteli, ettei keskustan ääni juurikaan pääkaupunkiseudulla kuulu. Puolueella on yksi helsinkiläinen kansanedustaja, Mari Kiviniemi, ja Husseinia itseään kuulee Yle Puheessa.

Hussein toivoi, että myös muualta Suomesta kotoisin olevat keskustan kansanedustajat voisivat ajaa Helsingin ja helsinkiläisten asiaa.

Muualta Suomesta Helsinkiin muuttavat nuoret menevät vihreiden, vasemmiston ja kokoomuksen bileisiin, kun eivät keskustasta mitään kuule tai tiedä.

– Meidän pitäisi sanoa: Tervetuloa keskustaan! Hussein evästi.

KESKUSTAN varapuheenjohtaja Annika Saarikko ymmärsi Husseinin toivetta lapiosta: nuori haluaa paikan tehdä työtä ja ansaita rahaa.

– Osa kokee kyllä niin, että puhumalla vastuullisuudesta kyykytetään köyhiä.