tiistai 1. heinäkuuta 2014

Metro: Musta Barbaari vei Helsinki-boksereita Punavuoreen

Metro: Musta Barbaari vei Helsinki-boksereita Punavuoreen 1.7.2014

Parikymmentä Punavuoren vastaanottokeskuksen asukasta saa tänään tiistaina ehdat Helsinki-bokserit. Räppäri Musta Barbaari eli helsinkiläinen James Nikander luovutti puoliltapäivin Helsingin nimikkoalushousuja yhdessä boksereita tekevän Ehta Collectiven kanssa.

”Musta Barbaari on juuri oikea tyyppi tähän hyväntekeväisyysjuttuun. Hänestä on kuluneena vuonna tullut myönteisen maahanmuuttajakuvan keskeinen puolestapuhuja”, sanoo Helsinki-bokserien isä Juho Similä.

Vastaanottokeskukseen viemiseen on myös käytännöllinen syy.
”Siellä olevat ihmiset oikeasti tarvitsevat alusvaatteita”, Similä sanoo.
Idea Helsingin omiin alushousuihin virisi viime syksynä mökkireissulla. Yhdellä kaverilla oli Mikkeli-aiheiset bokserit, ja Similä tajusi, ettei sellaisia ole Helsingistä. Tampereella ja Oululla esimerkiksi on omat kalsarinsa.

Punavuori on Helsingissä tunnettu trendien edelläkävijänä ja usein muodin aallonharjalla kulkevien hipsterien kotikulmina. Punavuoren vastaanottokeskuksen valinta lahjabokserien luovuttamiseen ei Similän mukaan kuitenkaan liity kaupunginosan trendikkyyteen.
”Ei lähtökohtaisesti, mutta halusimme Helsinki-boksereista trendikkäät. Ne ovat mustat toisin kuin esimerkiksi Tampereen valkoiset kalsarit”, Similä kuvaa.

Helsinki-boksereissa on käsin piirrettyinä lukuisia kaupungin nähtävyyksiä Eduskuntatalosta Torni-hotelliin ja purjeveneistä ja lokeista Havis Amandaan. Suunnittelija Outi Korpilaakso on koonnut ne kolmesta kappaleesta käyttömukavuuden takia. Bokserit on teetetty yhteistyössä Nanso Groupin kanssa.