maanantai 14. heinäkuuta 2014

Iltalehti: "Katukaupustelijat" veivät sokean miehen rahat ja kotiavaimet

Iltalehti: "Katukaupustelijat" veivät sokean miehen rahat ja kotiavaimet 14.7.2014

Näkövammainen mies joutui valitettavan yleisen varastuskikan uhriksi Helsingin keskustassa.

Miehen tytär kertoo isänsä olleen odottamassa raitiovaunua Helsingin Rautatieasemalla sunnuntaina keskipäivällä, kun viiden naisen ryhmä lähestyi häntä.

- Viisi ulkomaalaista tuli myymään sitä ja tätä. He tulivat ihan iholle kiinni ja käpälöivät kaikkea, nainen kertoo.

Tyttären mukaan mies yritti hätistellä kaupustelijoita tiehensä, mutta tilanne päättyi vasta tämän noustua raitiovaunuun. Silloin hän huomasi, että hänen taskuistaan oli viety kotiavaimet ja rahapussi, jossa oli noin 35 euroa.

- Kaupustelijat näkivät kyllä, että lähes sokealla isälläni oli valkoinen keppi. Luulisi heidän tietävän, mitä se tarkoittaa.

Helsingin poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan, että tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus. Tapaus ei ole ainutlaatuinen, vaan kyseessä on poliisin mukaan erityisesti kesäisin yleistyvä ilmiö.

- Tekijät ovat yleensä ulkomaalaisia, jotka tulevat myymään tavaraa tai kysymään neuvoja. Näin saadaan huomio toisaalle, ja siepataan nopeasti lompakko.

Sokean miehen toive saada varastettu omaisuus takaisin voi jäädä turhaksi, sillä vaikka varkaat jäisivät kiinni, heidän varmasti osoitettu yhteytensä tiettyihin yksittäisiin rikoksiin on epätodennäköistä.