keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

Yle: Kotkan vastaanottokeskus Sammonkadulla on tyhjentynyt

Yle: Kotkan vastaanottokeskus Sammonkadulla on tyhjentynyt 30.7.2014

Turvapaikanhakijat on sijoitettu kevään ja kesän aikana neljään eri paikkaan Kotkassa – Kotkansaarelle, Karhuvuoreen, Koivulaan ja keskussairaalan läheisyyteen.

Kotkan vastaanottokeskuksen turvapaikanhakijat ovat muuttaneet uusiin asuntoihin. Kotkan vastaanottokeskuksen johtaja Janne Autio kertoo, että Karhulassa Sammonkadulla sijaitseva huonokuntoinen vastaanottokeskus on jo käytännössä tyhjä, eikä sinne enää oteta uusia asukkaita.

Turvapaikanhakijat on sijoitettu kevään ja kesän aikana neljään eri paikkaan Kotkassa – Kotkansaarelle, Karhuvuoreen, Koivulaan ja keskussairaalan läheisyyteen. Karhuvuoressa vastaanottokeskuksella on viisi 50–60 neliön vuokra-asuntoa, joihin majoitetaan isompia perheitä. Keskussairaalan läheltä vastaanottokeskus on vuokrannut yhdestä kerrostalosta 11 asuntoa, joissa on yhteensä 44 asukaspaikkaa.

– Asunnot ovat noin 40 neliön opiskelijasoluja, eli vastaavia kuin Sammonkadulla, Autio kertoo.

Vastaanottokeskuksen vuokrasopimus Sammonkadulla päättyy syyskuun lopussa. Autio kertoo, että tällä hetkellä Sammonkadulla inventoidaan ja siirretään tavaroita pois.

Kotkan vastaanottokeskus majoittaa turvapaikanhakijoita turvapaikkaprosessin ajaksi. Kotkan keskuksella on yhteensä sata paikkaa.