torstai 26. marraskuuta 2015

Keskisuomalainen: Poliisi otti kiinni kaksi turvapaikanhakijaa Saarijärvellä – epäillään muun muassa teinitytön seuraamisesta

Keskisuomalainen: Poliisi otti kiinni kaksi turvapaikanhakijaa Saarijärvellä – epäillään muun muassa teinitytön seuraamisesta 26.11.2015

Poliisi otti Saarijärvellä keskiviikkona kiinni kaksi irakilaista turvapaikanhakijaa epäiltynä lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin. Poliisi epäilee, että kiinni otetut seurasivat keskiviikkona iltapäivällä Saarijärven keskustassa Kauppakadulla teini-ikäistä alle 15-vuotiasta tyttöä, huutelivat hänelle, tekivät käsillään seksuaalisia eleitä ja tarttuivat häntä kädestä kiinni.

Kävellen kulkenut tyttö soitti tilanteessa isälleen, joka nouti hänet pois. Poliisi tavoitti epäillyt myöhemmin samana päivänä. He ovat ovat 20- ja 30-vuotiaita miehiä, jotka poliisin tietojen mukaan eivät tunteneet tyttöä entuudestaan. Tilanteessa ei poliisin mukaan käytetty väkivaltaa.

Komisario Reima Rossi Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoi torstaina iltapäivällä, että epäillyt ovat yhä kiinni otettuina.

Rossin mukaan poliisille ei Saarijärveltä ole tehty rikosilmoituksia muista tapauksista, joissa turvapaikanhakijat olisivat tehneet seksuaalista häirintää. Huhuja vastaavista tapauksista liikkuu paikkakunnalla.

– Jos sellaista tapahtuu, tapauksista pitää välittömästi ilmoittaa poliisille. Se on ainoa tie, että niihin voidaan puuttua, Rossi totesi.

SPR:n vastaanottokeskuksessa Saarijärvellä asuu 316 turvapaikanhakijaa.