maanantai 23. marraskuuta 2015

Yle: Viisi miestä yritti polttopulloiskua vastaanottokeskukseen – epäonnistuivat surkeasti

Yle: Viisi miestä yritti polttopulloiskua vastaanottokeskukseen – epäonnistuivat surkeasti 23.11.2015

Parikymppiset miehet yrittivät heittää kotitekoisen polttopullon Oulun Heikinharjun vastaanottokeskuksen seinään. Polttopullo ei kuitenkaan syttynyt, eikä teosta aiheutunut vaaraa ihmisille tai omaisuudelle. Miehet on pidätetty epäiltynä törkeän tuhotyön yrityksestä.

Oulun Heikinharjun vastaanottokeskuksessa tehtiin lauantaina aamuyöllä epäonnistunut polttopulloisku. Poliisin mukaan teosta ei aiheutunut vaaraa ihmisille tai omaisuudelle.

Viisi Oulun seudulta kotoisin olevaa parikymppistä miestä oli mennyt kello yhden jälkeen Heikinharjun vastaanottokeskuksen pihalle, jossa yksi miehistä heitti sytyttämänsä polttopullon kohti rakennuksen seinää. Heitto jäi kuitenkin vajaaksi pullon lentäessä muutaman metrin päähän kiviseinästä. Pullo sammui itsestään palavan nesteen syttymättä.

Paikalla olleet vartijat saivat auton tunnistetiedot ylös ja poliisi tavoitti tekijöiden käyttämän auton parinkymmenen minuutin päästä teosta. Teko tallentui myös rakennuksen valvontakameroihin.

Tekijät eivät ole osanneet kertoa järkevää selitystä teolleen. Poliisin mukaan miesten kertomana ei ole ilmennyt erityistä maahanmuuttovastaisuutta.

Kaikki viisi henkilöä ovat pidätettyinä epäiltyinä törkeän tuhotyön yrityksestä. Poliisi jatkaa edelleen teon yksityiskohtien selvittämistä.