perjantai 13. marraskuuta 2015

Yle: Riita vastaanottokeskuksessa – mies joi itsensä humalaan ja yritti lyödä veitsellä

Yle: Riita vastaanottokeskuksessa – mies joi itsensä humalaan ja yritti lyödä veitsellä 13.11.2015

Olutta juonut mies sai oikeudessa ehdollista vankeutta törkeän pahoinpitelyn yrityksestä.

Kahden Kotkan vastaanottokeskuksessa asuneen miehen välistä kiistaa on puitu oikeudessa.

Tapaus sattui viime talvena. Vastaanottokeskuksessa asunut mies joi alkoholia keskuksen keittiössä. Hän oli juonut alle kahdeksan tölkkiä olutta, kun huomasi olevansa hiukan humalassa.

Toinen mies oli aikeissa mennä tekemään itselleen iltapalaa, kun hän haistoi "pahan hajun". Hän meni vessaan, ja pian keittiössä olutta juonut mies oli tullut koputtamaan oveen. Tämän jälkeen miehet ajautuivat tappeluun.

Miesten näkemykset riitaan johtaneista syistä erosivat oikeudessa toisistaan. Olutta juoneen miehen mukaan toinen mies oli suuttunut tämän alkoholinkäytöstä ja pitänyt häntä huonona muslimina. Vessaan mennyt mies puolestaan sanoi, että toinen osapuoli oli haukkunut hänen perhettään.

Olutta juonut mies yritti lyödä riidan yhteydessä toista miestä rintaan isolla veitsellä, mutta mies sai torjuttua lyönnit ja löi takaisin niin, että toisen osapuolen nenästä alkoi vuotaa verta.

Alkoholia käyttänyt mies heitti tämän jälkeen toisen miehen tietokoneen ikkunasta ulos.

Käräjäoikeus tuomitsi alkoholia juoneen miehen törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja lievästä vahingonteosta yhdeksän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Lisäksi hän joutuu maksamaan toiselle miehelle 1 700 euron korvaukset.

Toinen osapuoli tuomittiin pahoinpitelystä 240 euron sakkoihin ja 500 euron korvauksiin.

Itä-Suomen hovioikeus ei myöntänyt tapauksessa valituslupaa, joten käräjäoikeuden ratkaisu jäi pysyväksi.