perjantai 13. marraskuuta 2015

Yle: Turvapaikanhakijoita kontteihin – johdettiinko Eurajokea harhaan?

Yle: Turvapaikanhakijoita kontteihin – johdettiinko Eurajokea harhaan? 13.11.2015

Eurajoelle tulee 150 turvapaikanhakijaa konttimajoitukseen kontteihin, jotka on tarkoitettu Olkiluodon ydinvoimatyömaan työntekijöille. Perussuomalaiset katsovat, että ympäristölautakuntaa on johdettu harhaan lupien myöntämisessä.

Eurajoella on syntynyt kiihkeä keskustelu kuntaan konttimajoitukseen tulevista turvapaikanhakijoista.

Kuntaan tulee viikonloppuna 150 turvapaikanhakijaa konttimajoitukseen kontteihin, jotka on tarkoitettu Olkiluodon ydinvoimatyömaan työntekijöille. Majoituksen järjestää yksityinen yhtiö maahanmuuttoviraston kanssa.

Perussuomalaiset hämmästelevät

Eurajoen perussuomalaisten mukaan ympäristölautakuntaa on johdettu harhaan, koska tilapäisiä rakennuslupia lokakuussa myönnettäessä ei kerrottu turvapaikanhakijoista mitään.

Lupa myönnettiin yhtiölle, joka siirsi kontit eteenpäin Lounais-Suomen Majoituspalvelut Oy:lle, joka nyt on perustamassa vastaanottokeskuksen.

– Vaadimme vuokrasopimuksen purkamista ja harkitsemme tutkintapyynnön tekemistä. Lautakuntaa on johdettu harhaan, Eurajoen perussuomalaisten puheenjohtaja, kunnanvaltuutettu Tomi Salonen sanoo.

Kunta kiistää

Perussuomalaisten Salonen korostaa, että hänen mielestään kunta ei ole tehnyt asiassa mitään väärää. Vika on hänen mielestään luvan hakijassa.

Eurajoen ympäristötoimiston päällikkö, rakennustarkastaja Jouko Vastamäki sanoo, että uusikin toiminta konteissa on edelleen luvan mukaista.

– Huhut siitä, että olisi tapahtunut jotain laitonta, eivät pidä paikkaansa, Vastamäki sanoo.