tiistai 24. marraskuuta 2015

Uusi Suomi: Poliisi: Kempeleen raiskauksesta epäillyt 15–17-vuotiaita

Uusi Suomi: Poliisi: Kempeleen raiskauksesta epäillyt 15–17-vuotiaita 24.11.2015
Yle: Murrosikäinen tyttö raiskattiin Kempeleessä – poliisi ottanut kiinni kaksi ulkomaalaistaustaista nuorta miestä

Kempeleessä 14-vuotiaan tytön raiskauksesta epäillyt miehet ovat iältään 15-17-vuotiaita, rikoskomisario Seppo Leinonen kertoo Uudelle Suomelle.

Raiskauksesta kertovassa tiedotteessa todettiin, että kaksi ulkomaalaistaustaista miestä kävi tyttöön käsiksi Kempeleen Asematiellä. Poliisi otti miehet kiinni.

Miksi ulkomaalaistaustaisuus piti mainita tiedotteessa?

–Poliisi pyrkii tiedottamaan puolueettomasti niin ulkomaalaisten kuin suomalaistenkin tekemistä rikoksista. Toisekseen se on jo siellä ihmisillä tiedossa, niin sitä ei ole syytä salatakaan, Leinonen vastaa.

Hän kuitenkin myöntää, että ulkomaalaistaustaisuuden mainitseminen ei vaikuta rikoksen ratkeamiseen.

__________________

Yle: Murrosikäinen tyttö raiskattiin Kempeleessä – poliisi ottanut kiinni kaksi ulkomaalaistaustaista nuorta miestä

Kahden nuorukaisen epäillään raiskanneen nuoren tytön Kempeleessä. Poliisi on ottanut kiinni kaksi nuorta miestä, joita epäillään törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Kempeleläinen 14 -vuotias tyttö raiskattiin Kempeleen Asematiellä maanantaina puoli yhdentoista aikaan illalla.

Oulun poliisin tiedotteen mukaan kaksi ulkomaalaistaustaista nuorta miestä oli käynyt ulkona tyttöön käsiksi. Hänet oli raiskannut poliisin mukaan ainakin toinen miehistä.

Paikalle oli sattumalta tullut kaksi kempeleläistä miestä, jotka soittivat paikalle apua.

Poliisin koirapartio seurasi tekijöiden jälkiä, jotka johtivat erääseen asuntoon. Asunnosta poliisi tavoitti kaksi miestä, he ovat nyt kiinniotettuina epäiltyinä törkeästä raiskauksesta ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Miehet ovat poliisin mukaan alle 18-vuotiaita.

Asian esitutkinta on aloitettu varsinaisesti tiistaiaamuna. Tapahtumien tarkka kulku ei ole vielä selvillä. Poliisi suorittaa ensivaiheessa asianomistajan puhuttelun sekä kuulustelun sekä aloittaa epäillyn kuulustelut.