torstai 26. marraskuuta 2015

Satakunnan Kansa: Opiskelijatytön murhasta syytetty oli syyntakeinen

Satakunnan Kansa: Opiskelijatytön murhasta syytetty oli syyntakeinen 26.11.2015

Suomessa asuva 26-vuotias afgaanimies on todettu syyntakeiseksi 17-vuotiaan porilaisen opiskelijatytön murhaan.

Parhaillaan Satakunnan käräjäoikeus käsittelee oikeudenkäyntiin liittyviä vahingonkorvaushakemuksia ja antaa tuomion myöhemmin. Afgaanimiestä syytetään murhasta ja törkeästä raiskauksesta.

Käräjäoikeuden heinäkuussa julkaisemassa välituomiossa todettiin, ettei epäillyn syyllisyydestä jäänyt epäilystä. Välituomion mukaan epäilty syyllistyi tytön kuolemaan siten kuin murhasta, törkeästä raiskauksesta sekä törkeästä vahingonteosta ja liikennerikkomuksesta rangaistusta vaativa syyttäjä oikeudessa kertoi.

Käräjäoikeus kuitenkin määräsi miehen tämän oman pyynnön perusteella mielentilatutkimukseen. Käräjäoikeus ilmoitti ratkaisevansa, mihin rikoksiin epäilty on syyllistynyt vasta Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mielentilalausunnon saatuaan.

Käräjäoikeuden välituomion mukaan tapahtumainkulku on jokseenkin selvä. Oikeuslääketieteellisen ruumiinavauksen mukaan uhria oli lyöty päähän, häntä oli kuristettu ja hänet oli raiskattu kaupan pihassa Ulvilan Kullaalla 30. tammikuuta.

Käräjäoikeuden mukaan epäilty pahoinpiteli ja raiskasi tytön kaupan pihalla Kullaalla. Ruumiskoirat merkitsivät myöhemmin kaupan pihalta paikan, jossa uhri oli maannut.

Uhri oli kuitenkin hengissä, kun epäilty valeli hänen päälleen moottoribensiiniä ja ja poltti hänet elävältä vanhassa karjasuojassa Kokemäen Sääksjärvellä.

Oikeuslääkärin mukaan uhrin ruumis oli voimakkaasti taipunut taaksepäin, mikä hänen mukaansa saattoi johtua vain sitä, että uhrin kädet ja nilkat oli sidottu selän taakse. Palovainajat käpertyvät yleensä kovassa kuumuudessa eteenpäin.