tiistai 17. marraskuuta 2015

Yle: Kuntosalin maahanmuuttajia koskevasta linjauksesta tutkintapyyntö poliisille

Yle: Kuntosalin maahanmuuttajia koskevasta linjauksesta tutkintapyyntö poliisille 17.11.2015

Hämeen poliisille on jätetty tutkintapyyntö heinolalaisen kuntosalin ilmoituksesta olla ottamatta salille maahanmuuttajia asiakkaiksi. Poliisia pyydetään selvittämään onko rikosta tapahtunut.

Heinolalaisen kuntosalin asiakaslinjaus maahanmuuttajista menee poliisin syyniin. Hämeen poliisi on saanut kahdelta henkilöltä tutkintapyynnön kuntosalin viimeviikkoisesta linjauksesta, joka julkaistiin muun muassa verkkosivuilla.

Kuntosali ilmoitti nettisivuillaan, että se ei ota maahanmuuttajia asiakkaiksi, koska salin jäsenmäärä on täynnä. Kuntosalin sivuilla luki myös, että "kuntosali Valolinna pysyy jatkossakin kotimaisena salina".

Yksityishenkilöiden jättämissä rikosilmoituksissa poliisia pyydetään tutkimaan onko asiassa tapahtunut rikosta. Hämeen poliisista arvioidaan, että tutkintapyyntöjen setviminen kestää jonkin aikaa ja asiasta keskustellaan myös syyttäjän kanssa.

Yhdenvertaisuusvaltuutettu Kirsi Pimiä on epäillyt Yle Lahdelle, että linjauksessa voi olla kyse yhdenvertaisuuslain mukaisesta syrjinnästä. Kuntosali on sittemmin poistanut ilmoituksen nettisivuilta.