keskiviikko 25. marraskuuta 2015

Talouselämä: Radikaali esitys - KT: Tyhjillään olevia mökkejä ja kunnostuksen tarpeessa olevia asuntoja alettaisiin ohjata turvapaikahakijoille

Talouselämä: Radikaali esitys - KT: Tyhjillään olevia mökkejä ja kunnostuksen tarpeessa olevia asuntoja alettaisiin ohjata turvapaikahakijoille 25.11.2015

SPR:n kansainvälisen avustustoiminnan päällikkö Kalle Löövi hakisi turvapaikanhakijoiden asunto-ongelman ratkaisemisessa oppia Suomen kokemuksista sotien jälkeen, kirjoittaa Kotitalo.

Löövin mukaan nyt maahan tulevat olisivat hyötyneet, jos he olisivat nähneet, miten Suomi majoitti aikoinaan Karjalan evakot.

"Se ratkaisu on ajankohtainen yhä. On hyvä malli, että rakennetaan hartiapankkityönä ja yhdistetään perheiden voimavaroja, Löövi sanoi RIL Summit 2015 -seminaarissa.

Hän esitti, että etsittäisiin vaikkapa perikuntien omistamia tyhjiä mökkejä ja asuntoja, jotka ovat kunnostuksen tarpeessa.

"Kotoutumiseen liittyen järjestäisin sellaista ammattikoulutusta, jossa maahanmuuttaja oppii kunnostamaan omaa kotiaaan. Kun oletus on se, että joku perheestä palaa takaisin Irakiin, Syyriaan tai muualle, niin silloin taitoa voi viedä kotimaahan. Ja jos joku perikunta myy halvalla mökin, niin maahanmuuttaja voi kunnostaa sen ja myydä lähtiessään ja saada rahat omaan kotiin Syyriaan", Löövi visioi.