keskiviikko 11. marraskuuta 2015

Pohjalainen: Tolppanen on huolissaan radikalistien soluttautumisesta

Pohjalainen: Tolppanen on huolissaan radikalistien soluttautumisesta 11.11.2015

Kansanedustaja Maria Tolppanen (ps.) on huolissaan radikaali-islamistien soluttautumisesta maahan.

Supon tietojen mukaan Suomeen on tullut turvapaikanhakijoiden joukossa väkivaltaisia ääri-islamisteja, joilla on kytköksiä terroristisiin järjestöihin, kuten Isisiin.

– Turvapaikanhakijoiden joukossa saattaa olla myös henkilöitä, jotka yrittävät radikalisoida muita. Se tiedetään, että Suomesta on lähtenyt ja lähtee taistelijoita myös Isisin joukkoihin. Todennäköisesti ulkomaalaiset radikaali-islamistit tuntevat Suomen nyt entistä paremmin ja he pystyvät organisoimaan toimintaansa laajemmin, Tolppanen toteaa.

Tolppanen on huolissaan siitä, että turvapaikanhakijoiden joukossa on huomattava määrä nuorehkoja miehiä, jotka saapuvat vastaanottokeskuksiin yksin.

– Tämä on huolestuttavaa ja herättää kysymyksen siitä, kuinka moni on varta vasten tullut värväämään taistelijoita ja keräämään varoja Isisin toiminnan ylläpitämiseen, Tolppanen sanoo.

Tolppasen mukaan Suomesta Isisin riveihin lähteneistä ainakin 15 on kuollut ja parikymmentä on palannut kotimaahan.

– Vaikka terroristisen iskun uhka on Suomessa edelleenkin matalalla tasolla, on se kuitenkin kohonnut ja siksi tähän asiaan on reagoitava nopeasti, Tolppanen toteaa.

Tolppanen on tehnyt hallitukselle kirjallisen kysymyksen siitä, mitä hallitus aikoo tehdä estääkseen Isis-taistelijoiden ja radikaali-islamistien pääsyn maahamme.